Είναι ασφαλές να τρώμε ωμό κρέας ? – Τι αποκάλυψε αξονική σε μια γυναίκα (φωτό)


Οι μύες στα πόδια της ασθενούς είχαν γεμίσει με ένα παράσιτο που λέγεται κεστώδης σκώληκας

Ο Dr. Sam Ghali, επίκουρος καθηγητής Επειγούσης Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, στην Τζάκσονβιλ, δημοσίευσε την αποκαλυπτική εξέταση μιας ασθενούς που έτρωγε ωμό χοιρινό κρέας.

«Είναι μία από τις πιο απίστευτες αξονικές που έχω δει ποτέ», έγραψε στις 25 Αυγούστου στο Χ.

Η αξονική δείχνει τα πόδια της ασθενούς, οι μύες των οποίων είναι γεμάτοι με ένα παράσιτο που λέγεται κεστώδης σκώληκας (ταινία taenia solium).


Το παράσιτο αυτό προκαλεί κυστικέρκωση, όταν ένας άνθρωπος φάει ωμό ή ατελώς μαγειρεμένο χοιρινό κρέας που περιέχει βιώσιμους κυστίκερκους (κύστεις).

Ο Dr. Ghali χρησιμοποιεί το Χ για να διδάσκει στους ακολούθους του Επείγουσα Ιατρική, παρουσιάζοντάς τους διάφορα περιστατικά. Σε επόμενη ανάρτησή του παρέθεσε μερικά στοιχεία για την κυστικέρκωση.

Όπως εξήγησε, 5 έως 12 εβδομάδες μετά την κατανάλωση των κύστεων, μπορεί να εξελιχθούν στη γαστρεντερική οδό σε ενήλικες, ώριμους σκώληκες. Η κατάσταση αυτή λέγεται εντερική ταινίαση. Οι ενήλικες σκώληκες παράγουν αυγά τα οποία απελευθερώνονται στα ανθρώπινα κόπρανα.

Η επόμενη φάση

Τα βάσανα του ασθενούς που έφαγε το μολυσμένο ωμό χοιρινό, όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Εάν καταπιεί αυτά τα αυγά (επειδή π.χ. δεν έπλυνε καλά τα χέρια του μετά την τουαλέτα) μπορεί να εκδηλώσει κυστικέρκωση

Αυτό συμβαίνει ως εξής: Όταν καταναλώσει τα αυγά, αυτά απελευθερώνουν προνύμφες οι οποίες εισδύουν στο εντερικό τοίχωμα και εισβάλλουν στην ροή του αίματος. Από εκεί μπορούν να εξαπλωθούν παντού στο σώμα, τονίζει ο Dr. Ghali.

Όταν φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, εγκαθίστανται εκεί και δημιουργούν κυστίκερκους. Οι πιο συχνές θέσεις όπου εξαπλώνονται είναι:

  • Ο εγκέφαλος
  • Τα μάτια
  • Ο υποδόριος ιστός (κάτω από το δέρμα)
  • Οι σκελετικοί μύες

Αναλόγως με τη θέση ανάπτυξης προκαλούνται και διάφορες εκδηλώσεις. Όταν λ.χ. φθάσουν στον υποδόριο ιστό μπορεί να δημιουργήσουν εξογκώματα. Στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους, σύγχυση και επιληπτικούς σπασμούς (νευροκυστικέρκωση).

Φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς δεν μένει αμέτοχο σε όλο αυτό. Τυπικά επιτίθεται στις κύστεις και τις εξουδετερώνει.

Σε αυτές συσσωρεύεται στη συνέχεια ασβέστιο και δημιουργούνται αποτιτανώσεις. Αυτές απεικονίζονται ως «κόκκοι ρυζιού» στην αξονική, όπως δείχνει και αυτή που ανήρτησε ο Dr. Ghali.

Αντιμετώπιση και πρόληψη

Η κυστικέρκωση γενικώς έχει καλή πρόγνωση. Ωστόσο μερικές φορές αποβαίνει μοιραία. Παγκοσμίως υπολογίζεται ότι 50 εκατομμύρια άνθρωποι μολύνονται από ωμό χοιρινό κρέας. Οι 50.000 από αυτούς χάνουν τη ζωή τους.

Η θεραπεία για τη νόσο συνήθως είναι διάφορα φάρμακα και χειρουργική αφαίρεση των αποτιτανώσεων.

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα; «Να καθαρίζετε, να πλένετε πάντοτε τα χέρια σας και ποτέ, μα ποτέ, να μην τρώτε μισομαγειρεμένο ή ωμό χοιρινό κρέας», συνιστά ο καθηγητής.


ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2024


Σύμφωνα με τον Νοστράδαμο, το 2024 θα είναι μια χρονιά με καταστροφικά γεγονότα.

Ο πρόσφατος σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ishikawa της Ιαπωνίας έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία, καθώς ορισμένοι πιστεύουν ότι ήταν στη λίστα των προβλέψεων του διάσημου μάντη για το έτος. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να αναρωτιούνται τι άλλο μπορεί να μας περιμένει, αν επαληθευτούν και οι άλλες προφητείες του.

Ο Michel de Nostredame, πιο γνωστός ως Νοστράδαμος, ήταν Γάλλος αστρολόγος που γεννήθηκε το 1503. Έγραψε τις «Προφητείες», μια συλλογή 942 προβλέψεων γραμμένων σε ένα κρυπτογραφικό μείγμα λατινικών, προβηγκιανών, ιταλικών και ελληνικών για να αποφύγει τις διώξεις από την Εκκλησία.

Το βιβλίο αυτό, που δημοσιεύθηκε το 1555, γοήτευσε τους ανθρώπους για αιώνες, με πολλούς να πιστεύουν ότι προέβλεψε με ακρίβεια γεγονότα όπως η Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου, η άνοδος του Ναπολέοντα, ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η κατάληψη της Γερμανίας από τον Αδόλφο Χίτλερ, οι βομβαρδισμοί της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, η Γαλλική Επανάσταση και οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι. Ορισμένοι του αποδίδουν ακόμη και την πρόβλεψη του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα και της προσελήνωσης στο φεγγάρι.

Τι προβλέπει λοιπόν ο Νοστράδαμος για το 2024; 

Αν οι προβλέψεις του είναι σωστές, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από σημαντικά και ανησυχητικά γεγονότα. Μεταξύ αυτών, ένας πόλεμος στην Κίνα ξεχωρίζει ως μια ιδιαίτερα ανησυχητική πιθανότητα. Επιπλέον, υπάρχουν προβλέψεις ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα εκθρονιστεί, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες αναταραχές στη βρετανική μοναρχία.

Οι περιβαλλοντικές καταστροφές κατέχουν επίσης εξέχουσα θέση στις προφητείες του. Ο Νοστράδαμος έγραψε: «Η ξηρή γη θα γίνει πιο ξερή, και θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες», υποδηλώνοντας ένα μέλλον που θα χαρακτηρίζεται από σοβαρές ξηρασίες και καταστροφικές πλημμύρες.

Άλλες προβλέψεις περιλαμβάνουν τον πιθανό θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου και την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Αυτές οι δυσοίωνες προβλέψεις συμβάλλουν σε μια αίσθηση ανησυχίας, καθώς πολλοί ανησυχούν για την πιθανότητα μιας τόσο σημαντικής παγκόσμιας αναταραχής.

Ενώ ο σκεπτικισμός για τις προβλέψεις του Νοστράδαμου παραμένει, ο πρόσφατος σεισμός στην Ιαπωνία έχει σίγουρα αυξήσει την ανησυχία του κοινού. Η σκιά των προφητειών του Νοστράδαμου παραμένει μεγάλη, αφήνοντας πολλούς να αναρωτιούνται πόσες ακόμη από τις προβλέψεις του μπορεί να πραγματοποιηθούν.

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Το σχέδιο UFO του Νίκολα Τέσλα κατασκευάστηκε με τη βοήθεια της εξωγήινης νοημοσύνης ?


Στους διαδρόμους του λυκόφωτος των επιστημονικών θαυμάτων, ο Νίκολα Τέσλα στεκόταν ως φάρος περίεργης καινοτομίας. Εκεί που πολλοί στην επιστημονική σφαίρα του 19ου αιώνα χλεύαζαν την έννοια των αερομεταφερόμενων μηχανημάτων, ο Τέσλα τόλμησε να ονειρευτεί, σκιαγραφώντας ένα σχέδιο UFO, καθοδηγούμενος όχι μόνο από την ιδιοφυΐα του, αλλά ίσως από δυνάμεις πέρα ​​από τη σφαίρα μας.

Στον γκρεμό μιας αποκάλυψης, ο Τέσλα μύησε στον κόσμο «τον κοσμικό τηλέγραφο». Ένας μηχανισμός, πίστευε, που θα μπορούσε να γεφυρώσει τον κόσμο μας με το άγνωστο - επιτρέποντας την επικοινωνία με διαστρικές οντότητες και τη μετάδοση των μηνυμάτων τους πίσω στη Γη.

Η κληρονομιά του Tesla εδραιώνεται στις συνεισφορές του σε ηλεκτρικές γεννήτριες και στα θαύματα του εναλλασσόμενου ρεύματος. Ωστόσο, οι ψίθυροι της πιο αινιγματικής υπόθεσής του υποδηλώνουν ότι βρισκόταν σε κοινωνία με άλλα όντα. Το σχέδιο του UFO του, όπως είπε, ήταν μια συνεργασία, που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του το 1897 με ένα πρωτότυπο ηλεκτρομαγνητικού διαστημικού σκάφους. Αυτό ακριβώς το σχέδιο, που απεικονίζει την ικανότητα του επαγωγικού κινητήρα του Tesla, παρουσιάστηκε αργότερα σε ένα διάσημο επιστημονικό περιοδικό.

Οι ρίζες του Tesla ανάγονται στη σερβοαμερικανική κληρονομιά του. Ενώ γιορταζόταν για την έναρξη της εποχής του σύγχρονου ηλεκτρισμού, τα ενδιαφέροντα του μαέστρου εκτοξεύτηκαν στα ύψη, φτάνοντας στον κόσμο. Υπέθεσε ότι οι αρχαίοι αστροναύτες μπορεί να κατέβηκαν κάποτε στη Γη, χαρίζοντας σε μας τα τεχνολογικά τους θαύματα, με σκοπό να βοηθήσουν την πνευματική και τεχνολογική άνοδο της ανθρωπότητας.

Σε μια οικεία επιστολή προς τον φίλο του, John Leslie Ward, που έγραψε το 1901, ο Tesla εμβάθυνε στις διαστρικές του πεποιθήσεις. Μετέφερε τις προσπάθειές του για την πρωτοπορία μιας ιπτάμενης μηχανής που θα μπορούσε ίσως να καλωσορίσει αυτούς τους κοσμικούς επισκέπτες. Ο Τέσλα έγραψε: «Ο μηχανισμός του θα ήταν αινιγματικός, καθώς πάντα θεωρούσα τον τροχό αναποτελεσματικό για πτήση. Η κατανόησή μας για τέτοιους μηχανισμούς είναι στα σπάργανα». Περαιτέρω πρότεινε ότι είχε συλλάβει διάφορες εναέριες συσκευές, στοχαζόμενοι για το εξωγήινο.

Ο αινιγματικός Tesla έκανε ένα τολμηρό βήμα το 1928, γράφοντας το όνομά του σε αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του «Πρώτου Παγκοσμίου Ιπτάμενου Δίσκου». Ένα δημιούργημα που θα αψηφούσε τη βαρύτητα, το σχέδιό του στηριζόταν στην ανώτερη δύναμη των Ηλεκτρομαγνητικών δυνάμεων. Για προοπτική, αυτές οι δυνάμεις είναι εκθετικά ισχυρότερες από τις βαρυτικές – καθιστώντας το σχέδιο του Τέσλα ένα ανεξιχνίαστο άλμα στην εποχή του.

Η απίστευτη ομοιότητα ανάμεσα στο εννοιολογικό πιατάκι του Tesla και τις αναφερόμενες εμφανίσεις UFO προκαλεί έκπληξη. Ο σχεδιασμός του, ένας αρμονικός συνδυασμός αεροπορίας και ναυτικής μηχανικής, φαινόταν οικείος σε ορισμένους λάτρεις των UFO. Κεντρικό στοιχείο της λειτουργίας του ήταν το «Πηνίο Tesla», το οποίο όταν ενεργοποιήθηκε, έθεσε σε κίνηση την αρχή της «Μαγνητοϋδροδυναμικής» — ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τον Michael Faraday.

Με αυτή τη νέα προσέγγιση, το εναέριο θαύμα του Tesla δεν θα ήταν δεμένο με καύσιμα, αλλά θα εκτοξευόταν ελεύθερο, προωθούμενο από αντιδράσεις στερεάς κατάστασης και περιπλοκές χωροχρόνου.

Αλίμονο, ενώ οι περιορισμοί χρηματοδότησης έδεσαν τον υπερβατικό σχεδιασμό του Tesla στις σελίδες της ιστορίας, η προφητεία του για ένα μέλλον κυριαρχούμενο από τον αέρα εκδηλώθηκε. Και καθώς η ομίχλη του χρόνου κυλούν προς τα εμπρός, κανείς δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί αν ο κόσμος μπορεί μια μέρα να γίνει μάρτυρας του θαύματος του διαστρικού σκάφους του Τέσλα.

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Ρώσος επιστήμονας ισχυρίζεται πως βρήκε σε χειρόγραφα αναφορές σε UFO και αρχαίους εξωγήινους στα μυστικά αρχεία του Βατικανού


Κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, μερικοί άνθρωποι διέθεταν τεράστιο όγκο γνώσεων σε διάφορους τομείς. Ένας Ρώσος ονόματι Genrikh Mavrikiyevich Ludvig είχε τεράστια γνώση του αρχαίου πολιτισμού. Ήταν εξαιρετικός αρχιτέκτονας, μηχανικός και ερευνητής αρχαίων γλωσσών. Ο Λούντβιχ συγκρίθηκε ακόμη και με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι. Είναι προφανώς γνωστός για την πρόσβαση σε μυστικά αρχεία του Βατικανού και υποτίθεται ότι βρήκε πληροφορίες για αρχαίους εξωγήινους.

Η ιστορία του καθηγητή Ludvig αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από μια πολύ δημοφιλή ρωσική εφημερίδα «Sovershenno Sekretno» το 2011 σε ένα άρθρο με τίτλο «Worlds of Professor Ludvig [αγγλική μετάφραση]» του Vladimir Kucharyants. Ο συγγραφέας περιέγραψε τον Ludvig ως υπέρβαρο, φαλακρό με τεράστιο μέτωπο και σκανδιναβική γενειάδα. Τα μπλε διογκωμένα μάτια του έδειχναν πολύ προσηλωμένα κάτω από τα πυκνά γκρίζα φρύδια. Συνήθιζε πολλές φορές να αντιμετωπίσει προβλήματα με το καθεστώς του Στάλιν και η σοβιετική ομοσπονδιακή υπηρεσία (NKVD) τον ανακήρυξε ως πράκτορα της αντικατασκοπείας του Βατικανού, στέλνοντάς τον σε στρατόπεδα συγκέντρωσης το 1938.

Ο Kucharyants θυμήθηκε την πρώτη διάλεξη του καθηγητή Ludvig τη δεκαετία του 1960 που αρχικά φαινόταν ενδιαφέρουσα και στη συνέχεια μπερδεμένη για όλους αναμειγνύοντας γλωσσολογία, αρχαία και μεσαιωνική ιστορία και αρχιτεκτονική, φυτικούς συμβολισμούς, είδη λαβυρίνθων, φαινόμενα από την ιστορία της επιστήμης. Αν και ο συγγραφέας ήταν μαθητής του Λούντβιχ και ερεύνησε πολύ για αυτόν, εξακολουθεί να αγνοεί ποιος ήταν πραγματικά ο Τζένριχ Λούντβιχ: ένας φανταστικός εγκυκλοπαιδιστής ή ένας μυστικιστής. Έγραψε ότι μετά τη συνάντηση με τον καθηγητή η ζωή του άλλαξε, κάτι που του επέτρεψε να δει τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Οι περίεργοι ισχυρισμοί του Ludvig προήλθαν από την ανάγνωση μυστικών αρχείων του Βατικανού (τώρα γνωστά ως Αποστολικό Αρχείο Βατικανού). Είναι πενήντα τρία μίλια ραφιών που χωρούν 35.000 τόμους καταλόγου και έγγραφα 12 αιώνων. Τα Αρχεία είναι το υλικό του ιστορικού θρύλου. Τα έγγραφα στο αποθετήριο δημοσιεύονται μόνο όταν είναι τουλάχιστον 75 ετών.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920, ο καθηγητής Ludvig παραχώρησε με κάποιο τρόπο πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Βατικανού όπου μπόρεσε να διαβάσει μερικά παράξενα αρχαία χειρόγραφα που πιθανότατα θα μπορούσαν να αλλάξουν την πορεία της ανθρωπότητας. Ισχυρίστηκε ότι είχε συναντήσει πολλά κείμενα για αρχαίους κώδικες, αλχημεία και περίεργα πράγματα για τα UFO και τους εξωγήινους που επισκέφθηκαν τη Γη στο αρχαίο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, διάβασε κείμενα που συζητούσαν την επιρροή των εξωγήινων στους διάφορους αρχαίους πολιτισμούς όπως οι Αιγύπτιοι, οι Μάγια και οι Μεσοποτάμιοι. Στη συνέχεια, ξεκίνησε την έρευνά του για τον πολιτισμό των Μάγια. Ο Ludvig μετέφρασε τα σύμβολά τους που αποδείχτηκαν διαστημόπλοια και διαστημικές στολές. Βρήκε επίσης ιστορικά αρχεία για τη χρήση πυρηνικών όπλων στην αρχαιότητα και έδειξε τις φωτογραφίες του από τα τείχη του φρουρίου της Βαβυλώνας, λιωμένα από μια τερατώδη θερμοκρασία έως και ενάμισι μέτρο.

Ο καθηγητής Ludvig ενδιαφερόταν πολύ για τον πολιτισμό των Σουμερίων και είχε μεγάλη γνώση γι' αυτόν. Δεν είναι γνωστό από πού ήρθαν οι Σουμέριοι στη Μεσοποταμία αλλά στα μέσα της 4ης χιλιετίας π.Χ., τους συνέβη μια ξαφνική και απίστευτη μεταμόρφωση. Ξαφνικά έμαθαν πώς να χτίζουν πόλεις και να τις περικλείουν με γερά τείχη, να ανοίγουν αρδευτικά κανάλια και να δημιουργούν τα πρώτα σύνθετα συστήματα άρδευσης στον κόσμο. Επινόησαν τον τροχό και το σύστημα γραφής. Αρχικά, η γραφή των Σουμερίων ήταν εικονογραφική, δηλαδή, μεμονωμένα αντικείμενα απεικονίζονταν με τη μορφή σχεδίων. Τα παλαιότερα κείμενα που είναι εγγεγραμμένα με τέτοιο γράμμα χρονολογούνται περίπου στο 3200 π.Χ.

Συζήτησε επίσης την εσωτερική έννοια των πυραμίδων στην Αίγυπτο που, κάτω από ορισμένους τελετουργικούς χειρισμούς, δημιουργούν μια ανταλλαγή ενέργειας-πληροφοριών με τον κοσμικό νου. Μελέτησε τον πολιτισμό των Ετρούσκων και συγκεκριμένα, πίστευε ότι οι εικόνες των αγγέλων στον Χριστιανισμό προέρχονται από τον πολιτισμό των Ετρούσκων.

Ο καθηγητής Λούντβιχ δεν ήταν συνηθισμένος άνθρωπος. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εργάστηκε ως αρχιτέκτονας, μηχανικός σχεδιασμού και εφευρέτης ενώ ήταν τρόφιμος του GULAG. Από το 1941 έως το 1943, είχε στο όνομά του 17 στρατιωτικές εφευρέσεις. Είναι πολύ γνωστός μεταξύ των ερευνητών των UFO και των θεωρητικών των αρχαίων εξωγήινων. Το 2016, το Wikileaks αποκάλυψε χιλιάδες email που φέρεται να συνδέονταν με τον πρόεδρο της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα. Τα email ξεδίπλωσαν μυστικές πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν στον Podesta σχετικά με UFO και ET. Το 2015, ο Podesta έλαβε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον αστροναύτη Έντγκαρ Μίτσελ τα οποία εξέφραζαν την ανησυχία του για τον οπλισμό του διαστήματος και τον αντίκτυπό του στο ETI (εξωγήινη νοημοσύνη). Σύμφωνα με αυτό το σύνολο διαρροών, το Βατικανό, μια από τις υψηλότερες θρησκευτικές αρχές στον κόσμο, γνωρίζει για εξωγήινους.

Ο Μίτσελ έγραψε: «Ο Καθολικός συνάδελφός μου Terri Mansfield θα είναι επίσης εκεί, για να μας ενημερώσει σχετικά με την ευαισθητοποίηση του Βατικανού για την ETI. Ένας άλλος συνάδελφος εργάζεται για μια νέα Διαστημική Συνθήκη, επικαλούμενος τη συμμετοχή με τη Ρωσία και την Κίνα. Ωστόσο, με την ακραία παρέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθήσουμε έναν άλλο δρόμο για την ειρήνη στο διάστημα και το ZPE στη Γη».

Ωστόσο, λόγω των λιγότερο επιβεβαιωτικών πληροφοριών που είναι διαθέσιμες για τον καθηγητή Ludvig, υπήρξε κάποιος σκεπτικισμός για τους ισχυρισμούς του. Απέκτησε πραγματικά πρόσβαση στα μυστικά αρχεία του Βατικανού και βρήκε όλες αυτές τις εκπληκτικές πληροφορίες;


ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Σε αρχαία τοποθεσία στη Βουλγαρία ανακαλύφθηκε μάσκα εξωγήινων 6000 ετών της νεολιθικής εποχής

Μια ιδιότροπη προϊστορική μάσκα από πηλό 6000 ετών που απεικονίζει ένα ασυνήθιστο μη ανθρώπινο πρόσωπο βρέθηκε στα αρχαία αλατωρυχεία στην Provadia-Solnitsata στη βορειοανατολική Βουλγαρία κατά τη διάρκεια ανασκαφών. Η μάσκα που απεικονίζει ένα άγνωστο μυθικό πλάσμα είναι καλοδιατηρημένη. Είναι φτιαγμένο από πηλό. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι κατασκευάστηκε την 5η χιλιετία π.Χ.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα Provadia-Solnitsata κατοικούνταν από μερικούς από τους πρώτους ανθρακωρύχους αλατιού στον κόσμο στη νεολιθική εποχή. Τα τελευταία χρόνια, πολλά ευρήματα έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων χρυσών αντικειμένων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής, καθηγητή Vasil Nikolov, το τεχνούργημα βρέθηκε στη θέση του προϊστορικού οικισμού, που είναι το παλαιότερο κέντρο παραγωγής αλατιού στην Ευρώπη, που χρονολογείται μεταξύ 5500 και 4200 π.Χ.

Η μικρή μάσκα από πηλό έχει τριγωνικό σχήμα με μεγάλα μάτια και στυλιζαρισμένα αυτιά. Στο άκρο της πάνω πλευράς υπάρχουν δύο τρύπες, από τις οποίες πιθανότατα μπήκε μια κλωστή για να τη φορέσει στο λαιμό ως διακόσμηση ή φυλαχτό. Αλλά είναι πιθανό αυτό το αντικείμενο να κρέμεται στον τοίχο ή ακόμα και να είναι ένα καπάκι δοχείου που θα μπορούσε να ανυψωθεί και να χαμηλώσει με ένα κορδόνι.

Πολλοί συνέκριναν τη μάσκα με έναν εξωγήινο με διαστημική στολή (όπως φαίνεται σε πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας) λόγω των τεράστιων ματιών της.

«Πολλοί το παρομοιάζουν [τη μάσκα ή το ειδώλιο] με… έναν εξωγήινο με διαστημική στολή», λέει χαριτολογώντας μια αναφορά για την ανακάλυψη από το Βουλγαρικό Εθνικό Ραδιόφωνο.

Δεδομένου ότι το τεχνούργημα βρέθηκε στη θέση ενός από τους παλαιότερους οικισμούς της Ευρώπης, πιθανότατα δημιουργήθηκε κατά την ύστερη Ενεολιθική περίοδο, γύρω στο 4000 π.Χ.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, ο Νικόλοφ και η ερευνητική του ομάδα ανέσκαψαν επίσης έξι ανθρώπινα κρανία, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, ενώ εξερευνούσαν τον πυθμένα μιας πισίνας εξάτμισης αλατιού.

Η ομάδα είπε επίσης:

«Κατάματα μέσα τους [τα μάτια της προϊστορικής μάσκας], αισθάνεται κανείς δύναμη, ανωτερότητα, σοφία. Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι όταν βλέπει κανείς αυτή την εικόνα από διαφορετική οπτική γωνία, παρατηρεί ίχνη από διαφορετικά συναισθήματα».

Τα Προβάδια-Σολνιτσάτα, με έκταση περίπου 13 εκταρίων, είναι η αρχαιότερη τοποθεσία παραγωγής αλατιού στον κόσμο. Σύμφωνα με την Open Edition Journals, η τοποθεσία έχει ένα κυκλικό λάκκο με διάμετρο 15 km και βάθος 4 km, από όπου ανασύρεται τεράστια ποσότητα αλατιού με εξαιρετική δύναμη. Οι αρχαίοι αλατωρύχοι σε αυτήν την τοποθεσία συνήθιζαν να ανταλλάσσουν αλάτι σε άλλους πολιτισμούς, τόσο μακριά όσο τα νότια Βαλκανικά Όρη κατά τη Μέση και Ύστερη Χαλκολιθική (4700-4200 π.Χ.).

Το 2016, πολλά χρυσά αντικείμενα βρέθηκαν σε αυτήν την προϊστορική Salt Pit Town και το 2015 ανακάλυψαν χρυσά κοσμήματα 6300 ετών.

Οι θεωρητικοί των αρχαίων αστροναυτών προτείνουν ότι τη γη επισκέφθηκαν εξωγήινα όντα στο παρελθόν, και ένας μεγάλος αριθμός τέτοιων ευρημάτων υποδηλώνει ότι οι εξωγήινοι συνοδεύουν πολιτισμούς τουλάχιστον από τη Λίθινη Εποχή.


ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Los Atlantes: Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα;

Η Ατλαντίδα είναι μια χαμένη ήπειρος και …η γοητευτική ιστορία της άσκησε μεγάλη επίδραση στους ερευνητές. Κάποιοι πιστεύουν ότι όντως η Ατλαντίδα υπήρχε όντως, άλλοι θεωρούν πως είναι ένας απλός μύθος.

Με το ζήτημα της Ατλαντίδας καταπιάστηκαν αρκετοί συγγραφείς  είτε σχολιάζοντας τον Πλάτωνα είτε καταθέτοντας την δική τους εκδοχή. Μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί περισσότερα από 60.000 βιβλία και άρθρα για την Ατλαντίδα.

Είναι άραγε μια ιστορική πραγματικότητα που είναι κρυμμένη στο βάθος του χρόνου;

Οι γραπτές πηγές 

Από την ανάγνωση των κειμένων του Πλάτωνα βγάζει κανείς δύο συμπεράσματα:

  • 1ον. Η πεποίθηση του ίδιου του Πλάτωνα ότι περιγράφει πραγματικά γεγονότα, με πολλαπλές αναφορές από τους συνομιλητές, ότι η ιστορία της Ατλαντίδας αναφέρεται σε συμβάντα που όντως έχουν γίνει και
  • 2ον. Οι αξιοσημείωτες τοπογραφικές, αρχιτεκτονικές και γεωπεριβαλλοντικές λεπτομέρειες, που αναφέρει καθ’ όλη την διάρκεια της περιγραφής του, με αρκετά απλό και κατανοητό τρόπο, λεπτομέρειες οι οποίες ταιριάζουν περισσότερο σε έναν ταξιδιωτικό οδηγό παρά σε έναν φιλοσοφικό μύθο.

Ο Πλάτωνας κυρίως αλλά και οι υπόλοιποι, μεταφέρουν σημαντικές τοπογραφικές, αρχιτεκτονικές, γεωλογικές, περιβαλλοντικές  και αστρονομικές πληροφορίες, που έχει μεγάλη σημασία να τις κατανοήσουμε όλες στην σωστή και διεπιστημονική τους βάση και στον  Ελλήσποντο.

Το όνομα Ατλαντίς δόθηκε  από τον μυθικό  Άτλαντα, γιo του Ιαπετού και της Ωκεανίδος Κλυμμένης, σε  μια εποχή που οι  κάτοικοι της περιοχής Μεσογείου αποκλείεται να γνώριζαν τί υπήρχε πέρα από  την Ισπανία και τη Λιβύη. Άλλωστε, κι αν δεχθούμε την άποψη ότι ο Άτλας, ζούσε  στη χώρα των Εσπερίδων, πιο λογικό ήταν να δοθεί  το όνομα αυτό κάπου κοντά και όχι μακριά, πέρα από το  Γιβραλτάρ.

Τι ανακάλυψαν οι Επιστήμονες

Ένα μεγάλο βουνό με τρία ανενεργά ηφαίστεια που βυθίστηκε στον ωκεανό πριν από εκατομμύρια χρόνια στα ανοικτά των ακτών του ισπανικού νησιού Λανθαρότε μπορεί να ενέπνευσε τον μύθο της Ατλαντίδας, υποστηρίζουν ερευνητές.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα επιστημόνων που μελετούσε την ηφαιστειακή δραστηριότητα στα ανοικτά των Καναρίων Νήσων εντόπισε το υποθαλάσσιο βουνό με διάμετρο περίπου 50 χιλιόμετρα, σε βάθος 2,3 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του νερού. Σε αυτό ανακάλυψαν βυθισμένα νησιά, ορισμένα από τα οποία διατηρούν ακόμη άθικτες τις παραλίες τους.

«Αυτή θα μπορούσε να είναι η προέλευση του θρύλου της Ατλαντίδας», δήλωσε στο Live Science ο επικεφαλής του προγράμματος Luis Somoza. Οι επιστήμονες ονόμασαν το νεοανακαλυφθέν υποθαλάσσιο όρος Los Atlantes, από τον μυθικό πολιτισμό της Ατλαντίδας, τον οποίο οι θεοί βύθισαν στον ωκεανό ως τιμωρία για την ανηθικότητα των πολιτών του, σύμφωνα με τον Πλάτωνα.

  • «Ήταν νησιά στο παρελθόν και βυθίστηκαν, εξακολουθούν να βυθίζονται, όπως λέει ο θρύλος της Ατλαντίδας», ανέφερε ο Somoza, γεωλόγος στο Γεωλογικό και Μεταλλευτικό Ινστιτούτο της Ισπανίας (IGME-CSIC).

Οι επιστήμονες βρήκαν το όρος Los Atlantes κατά την εξερεύνηση του βυθού στα ανοικτά της ανατολικής ακτής του Λανθαρότε, του ανατολικότερου από τα Κανάρια Νησιά, χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριζόμενο όχημα (ROV) σε βάθη μεταξύ 100 και 2.500 μέτρων. Η κατάδυση ήταν μέρος προγράμματος του IGME-CSIC με στόχο την καλύτερη κατανόηση της υποβρύχιας ηφαιστειακής και υδροθερμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Παραλίες 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια

Το Los Atlantes θα ήταν μια σειρά από νησιά κατά τη διάρκεια του Ηώκαινου (56 έως 34 εκατομμύρια χρόνια πριν). Όταν τα ηφαίστεια σταμάτησαν να εκρήγνυνται, η λάβα στερεοποιήθηκε και έγινε πυκνότερη, με αποτέλεσμα τα νησιά να βυθιστούν στον ωκεανό. Αλλά ορισμένα από τα χαρακτηριστικά αυτών των χαμένων νησιών παραμένουν.

«Έχουμε εντοπίσει παραλίες, βράχους και αμμόλοφους στην επίπεδη κορυφή του υποθαλάσσιου βουνού», δήλωσε ο Somoza στο Live Science, προσθέτοντας ότι η άμμος που καλύπτει τώρα τα ηφαιστειακά πετρώματα θα είχε αποτεθεί όταν τα νησιά βυθίζονταν ενεργά.

atlantida2

Ορισμένες από τις παραλίες βρίσκονται μόλις 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εποχής των παγετώνων, όταν η στάθμη της θάλασσας ήταν πολύ χαμηλότερη από ό,τι σήμερα, τα ανενεργά ηφαίστεια θα είχαν μετατραπεί και πάλι σε νησιά. Όταν η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε με το τέλος της εποχής των παγετώνων, βυθίστηκαν και πάλι.

Η ομάδα θα αναλύσει τώρα τα δείγματα που συνέλεξε από το Los Atlantes για να χρονολογήσει τα ηφαιστειακά πετρώματα και να προσδιορίσει πότε άρχισαν να βυθίζονται τα νησιά, δήλωσε ο Somoza. Σχεδιάζουν επίσης να επιστρέψουν στα υποθαλάσσια ηφαίστεια των Καναρίων Νήσων κατά τη διάρκεια μιας αποστολής το επόμενο έτος.

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Μεγάλη ανακάλυψη στον Άρη: Εντοπίστηκε υπόγειος ωκεανός με νερό

Πιστεύεται ότι ο «Κόκκινος Πλανήτης» ήταν νοτισμένος ή υγρός σχεδόν παντού πριν από περισσότερα από 3 δισ. χρόνια



Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν οι επιστήμονες στον Άρη, καθώς πιστεύουν πως εντόπισαν μια μεγάλη δεξαμενή νερού σε υγρή μορφή βαθιά στον βραχώδη εξωτερικό φλοιό του Κόκκινου Πλανήτη.
Λέγοντας μεγάλη δεξαμενή εννοούν έναν υπόγειο ωκεανό βάθους 1-2 χιλιομέτρων!

Το νερό αυτό είναι αρκετό για πολλές χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, δυνητικούς αποίκους στον Άρη και είναι επίσης αρκετό για την παραγωγή οξυγόνου αλλά και για την έναρξη διαδικασιών γεωδιαμόρφωσης του πλανήτη ώστε να γίνει φιλικότερος για την ανθρώπινη παρουσία.

Τα ευρήματά τους βασίζονται σε σεισμικές μετρήσεις που είχε κάνει στον Άρη το σκάφος προσεδάφισης Mars InSight της NASA, το οποίο από το 2018, που προσεδαφίστηκε μέχρι την ολοκλήρωση της αποστολής του στον πλανήτη προ διετίας, ανίχνευσε περισσότερους από 1.300 σεισμούς.

Η ανάλυση αυτών των δονήσεων – και του πώς ακριβώς κινείται ο πλανήτης – αποκάλυψε «σεισμικά σήματα» νερού σε υγρή μορφή.

Οι ερευνητές συνδύασαν μοντέλα υπολογιστών με δεδομένα από το Mars InSight, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας των σεισμών, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το υπόγειο νερό ήταν η πιο πιθανή εξήγηση για τις σεισμικές μετρήσεις. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Στον Άρη φαίνεται πώς υπάρχουν συστατικά για ζωή

Το νερό – σε δεξαμενές 11,5 χλμ έως 20 χλμ κάτω από την επιφάνεια – είναι πολύ πιθανό να είχε συγκεντρωθεί εκεί πριν από δισεκατομμύρια χρόνια όταν στον Άρη υπήρχαν ποτάμια, λίμνες και πιθανώς ωκεανοί, σύμφωνα με τον επικεφαλής συντάκτη της μελέτης Βασάν Ράιτ του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Scripps του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Σαν Ντιέγκο.

«Εξ όσων γνωρίζουμε στη Γη όπου υπάρχει αρκετή υγρασία και αρκετές πηγές ενέργειας, υπάρχει μικροβιακή ζωή πολύ βαθιά στο υπέδαφος της», είπε ο Ράιτ.

«Τα συστατικά για τη ζωή όπως τη γνωρίζουμε υπάρχουν στο υπέδαφος του Άρη, αν αυτές οι ερμηνείες είναι σωστές».

Εάν τα ευρήματα του InSight στο Elysium Planitia κοντά στον ισημερινό του Άρη είναι αντιπροσωπευτικά για τον υπόλοιπο Κόκκινου Πλανήτη, τότε το υπόγειο νερό θα ήταν αρκετό για να γεμίσει έναν ωκεανό βάθους 1-2 χιλιομέτρων, πρόσθεσε ο Ράιτ.

Θα χρειαστούν τρυπάνια και άλλος εξοπλισμός για να επιβεβαιωθεί η παρουσία νερού και να αναζητηθούν τυχόν σημάδια μικροβιακής ζωής στον Άρη.

Οι επιστήμονες έχουν αναλύσει τα δεδομένα που συνέλεξε το σκάφος της NASA αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το εσωτερικό του Άρη.

Ο Άρης πιστεύεται ότι ήταν νοτισμένος ή υγρός σχεδόν παντού πριν από περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια χρόνια και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι έχασε τα επιφανειακά του νερά καθώς αραιώθηκε η ατμόσφαιρά του μετατρέποντας τον πλανήτη στον ξηρό, σκονισμένο κόσμο που είναι γνωστός σήμερα.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μεγάλο μέρος αυτού του αρχαίου νερού διέφυγε στο διάστημα ή παρέμεινε θαμμένο υπογείως.


ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share: