Ο Πούτιν ενδιαφέρεται να κλωνοποιήσει ένα μαμούθ - Γιατί;

Το μουσείο μαμούθ στη Γιακουτία της Ρωσίας είναι ένας τόπος μοναδικός, που φιλοξενεί τα πιο σπάνια ευρήματα των λειψάνων των αρχαίων ζώων που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. 
Αλλά ο κύριος θησαυρός του μουσείου είναι το μαμούθ Mamolyakhovsky, που βρέθηκε κατά μήκος των ακτών του ποταμού Kolyma το 1977. Η 28.000 χρόνων ανακάλυψη είναι ένας πλήρης σκελετός ενός μαμούθ-μωρό το οποίο επίσης διαθέτει ακόμα και τους μαλακούς ιστούς, καθώς και υγρό αίμα που διατηρείται στη μούμια του ζώου.

Το μαμούθ ήταν περίπου επτά ή οκτώ μηνών όταν πέθανε, και οι επιστήμονες τον ονόμασαν Dima.

Βλέποντας το Dima τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος έφτασε στο Γιακούτσκ για να συμμετάσχει σε μια συνάντηση για την περιφερειακή ανάπτυξη, έδειξε πολύ ενδιαφέρον για το αν τα υπολείμματα του μαμούθ θα μπορούσαν να ανοίξει το δρόμο για την κλωνοποίηση του.

«Εφόσον οι μαλακοί ιστοί διατηρούνται, θα μπορούσε κανείς να το κλωνοποιήσει;» ρώτησε.
Picture
Οι υπάλληλοι του μουσείου διαβεβαίωσαν τον πρόεδρο ότι συνεργάζονται στενά με επιστήμονες της Νότιας Κορέας σε αυτόν τον τομέα της έρευνας.

Για τις προοπτικές της κλωνοποίησης του αρχαίου ζώου, οι επιστήμονες είπαν στον Πούτιν ότι υπάρχουν ολόκληρα κύτταρα του DNA στο σώμα του μαμούθ - και το δείγμα αίματος διατηρείται στους -17 βαθμούς Κελσίου.

Ο διευθυντής του μουσείου, Semyon Grigoriev, είπε στον Πούτιν ότι κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια το μουσείο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 4.000 δείγματα οστών, συμπεριλαμβανομένου ενός μουμιοποιημένο σκύλου που χρονολογείται εδώ και 12.500 χρόνια, και είναι επίσης το μοναδικό στο είδος του στην κόσμο.

Οι υπάλληλοι του μουσείου διαβεβαίωσε τον πρόεδρο που συνεργάζονται στενά με τους επιστήμονες της Νότιας Κορέας σε αυτόν τον τομέα της έρευνας.

Στην πραγματικότητα, μια ολόκληρη αιμοφόρο αγγείο που περιέχει υγρά σωματίδια του αίματος έχει βρεθεί στην μούμια. Εκτός από αυτό, λευκοκύτταρα και καφέ λιπώδη ιστό με πληροφορίες, έχουν ανακαλυφθεί. Η τελευταία είναι η απόδειξη ότι το σώμα των μαμούθ προσαρμοσμένα στις χαμηλές θερμοκρασίες, όπως αυτό το είδος των ιστών βοηθά στη διατήρηση της ζεστασιά.

Όπως και για τις προοπτικές της κλωνοποίησης την αρχαία ζώο, οι επιστήμονες είπαν Πούτιν ότι υπάρχουν ολόκληρα κύτταρα του DNA στο σώμα του μαμούθ - και το δείγμα αίματος διατηρείται στους -17 βαθμούς Κελσίου.

Ο διευθυντής του μουσείου, Semyon Grigoriev, είπε ο Πούτιν ότι κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια το μουσείο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 4.000 παραδείγματα των οστών, συμπεριλαμβανομένου ενός μουμιοποιημένο σκύλο που χρονολογείται από 12.500 χρόνια, και είναι επίσης το μοναδικό στο είδος του στην κόσμο.

Η ρωσική Άπω Ανατολή είναι γεμάτη από υπολείμματα από μαμούθ, ρινόκεροι, βουβάλια, λιοντάρια των σπηλαίων και άλλα αρχαία είδη τα οποία κατ' αυτούς θεωρούνται.... οι πρόγονοι των σύγχρονων ανθρώπων!

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου