48 τόνοι νεκρών ψαριών σε λίμνη στο Μεξικό

Αντιμέτωποι με οικολογική καταστροφή ασύλληπτων διαστάσεων βρέθηκαν οι Μεξικανοί, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 48 τόνοι νεκρών ψαριών στη λίμνη Καχιτιτλάν.
Picture
Η μόλυνση, λένε,  πιθανόν οφείλεται στην κακή διαχείριση των λυμάτων ενός εργοστασίου, κοντά στην πόλη Γκουανταλαχάρα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. «Το φαινόμενο είναι σοβαρό, κατά συνέπεια το αντιμετωπίζουμε και προβλέπουμε ότι θα συνεχίσουμε τις εργασίες για δύο ακόμη ημέρες», δήλωσε η Μαγκνταλένα Ρουίς Μεχία, αρμόδια για το περιβάλλον του κρατιδίου Χαλίσκο.
Αν και η δημαρχία της περιοχής στην οποία βρίσκεται η λίμνη, εικάζει ότι μπορεί η οικολογική καταστροφή να συνδέεται με ένα κυκλικό φαινόμενο «εξαιτίας των μεταβολών της θερμοκρασίας και της μείωσης του οξυγόνου». Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά η τέταρτη φέτος που διαπιστώνεται μαζικός θάνατος ψαριών.
Ακριβώς την ίδια γενική και αόριστη δικαιολογία που λένε και οι δικοί μας για τις λίμνες που βρέθηκαν γεμάτες νεκρά ψάρια. Πως ξαφνικά παθαίνουν ταυτόχρονα ασφυξία 48 τόνοι ψαριών; Δεν έγινε σταδιακά, αλλά ταυτόχρονα σαν κάτι να αφαίρεσε ΑΠΟΤΟΜΑ το οξυγόνο από το νερό.

Ή καλύπτουν τελικά τις επιχειρήσεις ή προσπαθούν να καλύψουν το γενικότερο "ψήσιμο" που γίνεται από τα διάφορα εργαλεία με τα οποία επεμβαίνουν στον πλανήτη: χααρπ και σερν και δεν συμμαζεύεται.  Και στις δυο περιπτώσεις, συντελείται ένα τεράστιο έγκλημα κατά γης και ανθρώπων!

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου