Ανακαλύφθηκε αρχαίο είδος πιγκουΐνου που είχε ύψος 2 μέτρα

Αρχαίο είδος πιγκουίνου, ηλικίας 37 εκατομμυρίων ετών, ανακαλύφθηκε στην Ανταρκτική. 

Την ανακάλυψη έκανε ομάδα ερευνητών με επικεφαλής την Καρολίνα Ακόστα Χοσπιταλέτσε του μουσείου La Plata της Αργεντινής. Η μελέτη των απολιθωμάτων αποκάλυψε ότι ανήκουν σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα γιγάντιο είδος πιγκουΐνων.

Το μεγαλύτερο είδος πιγκουΐνων στον πλανήτη είναι ο αυτοκρατορικός πιγκουΐνος που φτάνει σε ύψος το 1.36 μ. και βάρος τα 46 κιλά. Τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπισθεί απολιθώματα αρχαίων, εξαφανισμένων σήμερα ειδών πιγκουΐνων. 

         

Ένα εξ αυτών, έφτανε σε ύψος 1.5 μ. Ομάδα αμερικανών ειδικών μελέτησε τα απολιθώματα πιγκουΐνων που εντοπίσθηκαν πρόσφατα στο νησί Seymour στην Ανταρκτική Χερσόνησο, το βορειότερο μέρος της Ανταρκτικής.
       

Όπως διαπίστωσαν τα απολιθώματα ανήκουν σε ένα άγνωστο είδος πιγκουΐνων που ζούσε πριν από περίπου 40 εκ. έτη. Το είδος ονομάστηκε Paleeeudyptes Klekowskii και σύμφωνα με τους ειδικούς που το μελέτησαν πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μέγεθος είδος πιγκουΐνων που γνωρίζουμε.
        

Εφτανε σε ύψος τα δύο μέτρα και ζύγιζε περίπου 115 κιλά
Οσο μεγαλύτερος είναι ένας πιγκουΐνος τόσο περισσότερο μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό (άρα και να έχει περισσότερο χρόνο για κυνήγι) σε σχέση με τους μικρότερους. Εκτιμάται ότι ο πιγκουΐνος-γίγας μπορούσε να παραμείνει κάτω από το νερό για διάστημα 40 λεπτών. Ο αυτοκρατορικός πιγκουΐνος μπορεί να παραμένει κάτω από το νερό για διάστημα περίπου 25 λεπτών. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Comptes Rendus Palevol»


ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου