O Εμπολα έφτασε στην Ευρώπη -Στην Ισπανία το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του ιού

O Εμπολα έφτασε στην Ευρώπη -Στην Ισπανία το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του ιού Το πρώτο βεβαιωμένο κρούσμα μετάδοσης του ιού Εμπολα εκτός Αφρικής εντοπίστηκε στην Ισπανία. Πρόκειται για μία νοσοκόμα, η οποία κόλλησε τη θανατηφόρα ασθένεια ενώ φρόντιζε έναν ιερέα, που επέστρεψε από τη δυτική Αφρική για θεραπεία. 

Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Ανα Μάτο, ανακοίνωσε ότι δύο τεστ που έγιναν επιβεβαίωσαν τη διάγνωση για τη γυναίκα που ήταν μέλος του προσωπικού το οποίο περιποιούνταν τον Μανουέλ Γκαρσία Βιέχο, τον ιερέα ο οποίος πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου από τον ιό Εμπολα, σύμφωνα με το BBC. 

Το μόνο σύμπτωμα που παρουσιάζει η νοσοκόμα έως τώρα είναι πυρετός και οι ισπανικές υγειονομικές αρχές προσπαθούν ήδη να εντοπίσουν όλους όσους ήρθαν σε επαφή μαζί της. Εως τώρα υπάρχουν πάνω από 7.400 κρούσματα, επιβεβαιωμένα ή πιθανά, του ιού Εμπολα, στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Παρασκευή. Η ασθένεια έχει ήδη κοστίσει τη ζωή περισσότερων από 3.400 ανθρώπων. 


ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου