Εμβόλιο κατά του καρκίνου από την Ρωσία: Καμπή στην ιστορία της Ιατρικής και της Ανθρωπότητας


Εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη πλέον πιστεύουν ότι μπορούν να σωθούν από την επάρατη νόσο


Καμπή στην ιστορία της Ιατρικής και της Ανθρωπότητας αποτελεί το εμβόλιο κατά του καρκίνου που έχει αναπτύξει η Ρωσία και μάλιστα για διπλή χρήση, αυτή της πρόληψης και αυτή της θεραπείας.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο μάλιστα η Ρωσία θα το προσφέρει δωρεάν και θα απευθύνεται στον κάθε ασθενή προσωπικά!

Τα πρωτόκολλα θεραπείας είναι διαφορετικά για τον κάθε ασθενή καθώς δεν είναι όλοι οι καρκίνοι ίδιοι. Το εμβόλιο αυτό θα είναι εξατομικευμένο και θα αφορά ειδικά έναν συγκεκριμένο ασθενή.

Πρόκειται για την απόλυτη νίκη κατά της κατάρας της Ανθρωπότητας που είναι ο καρκίνος.

Το εμβόλιο θα ξεκινήσει να διανέμεται από τις αρχές του 2025 και είναι mRNA.

Μέλη της επιστημονικής ομάδας που συμμετείχε για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου εμβολίου, υπογράμμισαν πως το εμβόλιο θα λειτουργεί ενάντια στους περισσότερους τύπους καρκίνου και επί της ουσίας είναι διαφορετικό για κάθε ασθενή.

Θυμίζουμε πως τον Φεβρουάριο του 2024, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προαναγγείλει σε σχετικές δηλώσεις του, ότι η Ρωσία είναι κοντά στην δημιουργία ενός εμβολίου κατά του καρκίνου, το οποίο θα δοθεί «σύντομα» στο ευρύ κοινό.

Οι επιπτώσεις από την κατοχή ενός τέτοιο ιατρικού «θαύματος» είναι τεράστιες και ευεργετικές ειδικά για την Ρωσία.

Το γόητρο της χώρας θα εκτοξευτεί και αυτό στην Δύση δεν θα αρέσει καθόλου.

Επί του πρακτέου εκατομμύρια ασθενείς από όλο τον πλανήτη θα θέλουν να μεταβούν στην Ρωσία για να σωθούν. Ποιος θα τολμήσει μετά να μιλήσει για τους «κακούς» Ρώσους και πως θα συντηρήσουν οι δυτικές κυβερνήσεις με τα δυτικά ΜΜΕ το κλίμα «δαιμονοποίησης» των Ρώσων;

Σε ότι αφορά την ίδια την Δύση, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στις δυτικές κοινωνίες γιατί οι Big Pharma δεν κατάφεραν μία παρόμοια επιτυχία για να σωθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ασθενειών από την «επάρατη νόσο».

Μία νίκη κατά του καρκίνου σημαίνει αυτομάτως μία εντυπωσιακή αύξηση του προσδόκιμου ζωής και επίσης της ποιότητάς της.

Οι καρκινοπαθείς δεν αντιμετωπίζουν μόνο το ενδεχόμενο του θανάτου.

Αντιμετωπίζουν μεγάλο πόνο, μεγάλα ιατρικά έξοδα και πρωτίστως παλεύουν καθημερινά με την απελπισία που προκαλεί η ασθένεια.

Το σίγουρο είναι ότι το εμβόλιο αυτό αποτελεί όντως καμπή στην ανθρώπινη ιστορία.

Δεν είναι η ανακάλυψη του αιώνα αλλά της χιλιετίας.


ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Η Αγγελική Κοτταρίδη απαντά: Δεν βρέθηκε ο χιτώνας του Μεγάλου Αλεξάνδρου



Η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη


«Δεν γίνεται να συζητάς επί μη πραγματικού στην επιστήμη. Και οι τελευταίες θεωρίες που διατυπώθηκαν, παραβιάζουν ακόμη και την στοιχειώδη λογική». Η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη, επί σειρά ετών βοηθός του Μανόλη Ανδρόνικου στην ανασκαφή της Βεργίνας και για περισσότερο από τριάντα χρόνια αφιερωμένη στις αρχαιότητες της Ημαθίας και της Πέλλας και φυσικά, βασική υπεύθυνη -μεταξύ άλλων- για την έκθεση των θησαυρών στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας αλλά και της δημιουργίας του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών είναι κατηγορηματική, όταν έχει να αντιμετωπίσει θεωρίες χωρίς κανένα επιστημονικό αντίκρισμα.

Κυρίως, γιατί δεν υπάρχουν διόλου επιχειρήματα, όπως λέει, μιλώντας στο mononews. Με αναφορά βεβαίως, στο πρόσφατο δημοσίευμα έλληνα επιστήμονα στο περιοδικό Journal of Field Archaeology για την δήθεν ύπαρξη του «ιερού χιτώνα» του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέσα στην χρυσή λάρνακα με τα οστά και το χρυσό στεφάνι, που βρέθηκε στον βασιλικό Τάφο ΙΙ της Μεγάλης Τούμπας στην Βεργίνα. Αυτόν που ανέσκαψε ο Μανόλης Ανδρόνικος το 1977 αποδίδοντάς τον στον Φίλιππο Β΄. Ταύτιση που επίσης αρνείται το δημοσίευμα, αφού κατά την θεωρία του συγγραφέα του, Αντώνιου Μπαρτσιώκα, ομ. καθηγητή Φυσικής Ανθρωπολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας στον συγκεκριμένο τάφο βρίσκεται ο Φίλιππος Γ΄ Αρριδαίος. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά μαζί του, όπως ισχυρίζεται, βρίσκονται και κτερίσματα που ανήκαν στον Αλέξανδρο!

Μια θεωρία ωστόσο, που βρίθει ανακριβειών και κατασκευασμένων επιχειρημάτων, απουσία επιστημονικής τεκμηρίωσης.


Το χρυσό στεφάνι από την λάρνακα του Φιλίππου Β΄

Η βασιλική πορφύρα

«Ουδέποτε υπέβαλλε αίτημα ο κ. Μπαρτσιώκας για μελέτη του περιεχομένου του τάφου», δηλώνει η κυρία Κοτταρίδη. «Και χωρίς άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, έστω από Τοπικό Συμβούλιο δεν θα μπορούσε να προβεί σε καμία εξέταση των ευρημάτων. Εξάλλου, τόσα χρόνια παρούσα στις Αιγές δεν υπάρχει πιθανότητα να μην γνώριζα κάτι σχετικό».

Πώς όμως βγήκαν αυτά τα συμπεράσματα; Η ίδια, απαντήσεις μόνον στα «στοιχεία» της υποτιθέμενης έρευνας μπορεί να δώσει.

«Κατ΄αρχάς το ύφασμα, για την ακρίβεια τα ίχνη υφάσματος, που είχαν διατηρηθεί στην λάρνακα, σκέπαζαν τα οστά. Και όπως έγινε αντιληπτό από την πρώτη στιγμή που άνοιξε, αυτό το πολυτελές μωβ ύφασμα είχε χρησιμοποιηθεί μετά την καύση για να τυλίξει με σεβασμό τα κατάλοιπα του βασιλιά», λέει η κυρία Κοτταρίδη. «Επ΄ ουδενί λοιπόν πρόκειται για τον χιτώνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!».

Επισημαίνοντας παράλληλα, ότι η πορφύρα ασφαλώς και υπήρχε στον ελληνιστικό κόσμο για να δώσει το μωβ χρώμα, που θεωρούνταν αποκλειστικά βασιλικό. Έτσι όλοι οι μακεδόνες βασιλείς φορούσαν ενδύματα βαμμένα με πορφύρα (το μωβ χρώμα εξακολούθησε να συνοδεύει τους βασιλιάδες διαχρονικά) και δεν χρειαζόταν να έρθει από την Περσία ένα τέτοιο ύφασμα. Αλλά ούτε και το βαμβάκι ήταν δυσεύρετο, λόγω των εμπορικών σχέσεων με την Αίγυπτο, όπως διευκρινίζει.

Η …περσική ζέβρα

Έναν χιτώνα μωβ χρώματος φοράει και ο νεαρός Αλέξανδρος στην περίφημη τοιχογραφία του κυνηγιού στην πρόσοψη του τάφου του Φιλίππου. Χωρίς όμως, καμία λευκή λωρίδα, που δήθεν είχε προέλθει από βαφή με χουντίτη, ένα ορυκτό υποτίθεται σπάνιο και πολύτιμο, που βρίσκεται όμως, σε μεγάλα αποθέματα στην Μακεδονία. Η κυρία Κοτταρίδη είναι και εδώ κατηγορηματική: «Αυτό το ορυκτό, που είναι λευκό και πράγματι βρέθηκε, αν και σε ελάχιστη ποσότητα, στην λάρνακα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την βαφή υφασμάτων, όπως αφήνει να εννοηθεί η θεωρία Μπαρτσιώκα, γιατί μοιάζει με γύψο», απαντά και πάλι η αρχαιολόγος.


Σχεδιαστική αναπαράσταση της ζωφόρου στην πρόσοψη του τάφου του Φιλίππου με τον νεαρό Αλέξανδρο έφιππο στο κέντρο.

Δεν υπάρχει καμία συσχέτιση έτσι, του ενδύματος του διαδόχου, όπως παριστάνεται στην τοιχογραφία μαζί με τον πατέρα του Φίλιππο, με την μελλοντική υιοθέτηση ορισμένων περσικών συνηθειών, όταν ο Αλέξανδρος κατέλαβε την Βαβυλώνα. Εκεί σύμφωνα με τις πηγές ήταν ενδεδυμένος με ένα «πορφυρό μεσόλευκο» (δηλαδή μωβ μια λευκό) για να βρίσκεται πιο κοντά στους υπηκόους του αλλά χωρίς περισσότερα περσικά στοιχεία, όπως διευκρινίζει η κυρία Κοτταρίδη.

Και μόνον η διατύπωση πάντως, στο δημοσίευμα, ότι το κομμάτι υφάσματος ανήκει σε βασιλικό ένδυμα με προέλευση από την Ανατολή, που πιθανότατα το έφερε στη Βεργίνα (!) ο Μέγας Αλέξανδρος είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της επιπολαιότητας με την οποία έχει διεξαχθεί η υποτιθέμενη έρευνα.

«Έχει γίνει πλήρης παρανόηση της τοιχογραφίας του κυνηγιού», καταλήγει η κυρία Κοτταρίδη. «Ακόμη και το ζαρκάδι που παριστάνεται στα αριστερά της εικόνας, ο κ. Μπατσιώκας το χαρακτηρίζει ως …περσική ζέβρα!». Κατόπιν αυτών, η όλη ιστορία μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ένα κακόγουστο αστείο, το οποίο φυσικά εύκολα διαδίδεται, λόγω της ακτινοβολίας του ονόματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του ενδιαφέροντος του κοινού για οτιδήποτε γύρω από αυτόν.

To παραπάνω άρθρο είναι η απάντηση σε προηγούμενο δημοσίευμα έρευνας που αναρτήθηκε και απο την πλευρά μας : Αρχαιολόγοι ταυτοποίησαν τον χιτώνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε έναν από τους βασιλικούς τάφους στη Βεργίνα!

Πηγή: Μ. Θερμού, MonoNews

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Αρχαιολόγοι ταυτοποίησαν τον χιτώνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε έναν από τους βασιλικούς τάφους στη Βεργίνα!



Μεταξύ των αντικειμένων που ήρθαν στο φως από τον τύμβο είναι ένα χρυσό διάδημα ένα σκήπτρο και ένα χρυσό στεφάνι μυρτιάς


Πολύ κοντά σε μία πολύ μεγάλη ανακάλυψη βρίσκονται οι αρχαιολόγοι, καθώς ταυτοποίησαν τον χιτώνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε έναν από τους βασιλικούς τάφους στη Βεργίνα!

Η ανακάλυψη που έγινε στον Τύμβο ΙΙ μπορεί να αλλάξει την ιστορική κατανόηση των τεχνουργημάτων που συνδέονται με τον > Βασιλιά που έζησε ποτέ στην Ιστορία.

Σε φήμη τον πλησιάζει μονάχα ο Τζένγκις Χαν.

Μία ομάδα αρχαιολόγων, με επικεφαλής τον Αντώνιο Μπαρτζιώκα, ομότιμο καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, φέρεται να ταυτοποίησε ένα μωβ βαμβακερό υφαντό γνωστό ως σάραπης, το ένδυμα των Περσών βασιλιάδων, το οποίο υιοθετήθηκε και από τον Μέγα Αλέξανδρο μετά την επικράτησή του έναντι του Δαρείου του 3ου της Περσίας

Ύστερα από εκτενείς, χημικές, φυσιολογικές και μικροσκοπικές αναλύσεις, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, το ύφασμα είναι φτιαγμένο από βαμβάκι, υλικό σπάνιο για την εποχή και ήταν βαμμένο με το βασιλικό μωβ χρώμα.

Η προέλευση του χιτωνίου

Ανάμεσα στις επιστρώσεις του υφάσματος, βρέθηκε χουντίτης, ένα λαμπερό, λευκό ορυκτό που χρησιμοποιούταν στην αρχαία Περσία, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι το ένδυμα είχε προέλευση από την Ανατολή.

Πρόκειται για μια ανακάλυψη με σπουδαίες προεκτάσεις, καθώς σηματοδοτεί ότι, πολλά από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον Τύμβο ΙΙ, ανήκαν πράγματι στον Μέγα Αλέξανδρο και όχι στο βασιλιά Φίλιππο της Μακεδονίας, όπως πιστεύεται.

Υπάρχουν έρευνες που προτείνουν ότι ο Τύμβος ΙΙ, ο οποίος βρίσκεται στους Βασιλικούς Τάφους στη Βεργίνα, δεν είναι του Φιλίππου, αλλά του διαδόχου του ετεροθαλούς αδελφού του, του Φιλίππου του ΙΙΙ του Αρριδαίου, ο οποίος κληρονόμησε πολλά από τα εμβλήματα της εξουσίας του Αλεξάνδρου, μετά τον θάνατό του.

Μεταξύ των αντικειμένων που ήρθαν στο φως από τον τύμβο, είναι ένα χρυσό διάδημα, ένα σκήπτρο και ένα χρυσό στεφάνι μυρτιάς.

Όλα τα ευρήματα αναφέρονται σε ιστορικές πηγές ως τα βασιλικά διακριτικά του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ωστόσο, η ανακάλυψη της σαράπιδος, είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς πρόκειται για ένα ένδυμα μεγάλης συμβολικής βαρύτητας στα περσικά ανάκτορα.

Η σάραπης ήταν ένα μωβ χιτώνιο, με μια λευκή ρίγα στο στρίφωμα, την οποία φορούσαν αποκλειστικά οι Πέρσες βασιλείς. Το γεγονός ότι ο Μέγας Αλέξανδρος υιοθέτησε το σύμβολο εξουσίας των Περσών, σηματοδότησε την κυριαρχία του στην αχανή Περσική αυτοκρατορία.

Ενδελεχείς μελέτες διεξήχθησαν στο ύφασμα που ανακαλύφθηκε. Η ομάδα εφάρμοσε προηγμένες τεχνικές, όπως φασματοσκοπία υπερύθρου με μετασχηματισμό Fourier (FTIR), και αεριοχρωματογραφία/φασματομετρία μάζας, για την ταυτοποίηση των συστατικών του υφάσματος.

Τα εργαστηριακά πορίσματα επαλήθευσαν την ύπαρξη βαμβακιού και βασιλικής μωβ βαφής, όπως και του χουντίτη, ένα σπάνιο υλικό στην Ελλάδα που καταδεικνύει με ασφάλεια την περσική επιρροή.

Η εφαρμογή του χουντίτη, ο οποίος χρησιμοποιούταν για την ικανότητά του να δημιουργεί απαστράπτον λευκό χρώμα, ενισχύει τη θεωρία που λέει ότι, η σάραπης που βρέθηκε στον Τύμβο ΙΙ, ήταν εκείνη που φορούσε ο Μέγας Αλέξανδρος σε επίσημες τελετές.

Η παραγωγή αυτού του είδους υφάσματος, ήταν εξαιρετικά δαπανηρή, καθώς η μωβ βαφή προερχόταν από τις μουρικίδες (θαλάσσια σαλιγκάρια), μια διαδικασία που απαιτούσε τεράστιες ποσότητες από τα συγκεκριμένα γαστερόποδα για τη βαφή ενός και μόνο τμήματος από το ύφασμα.

Η ταυτότητα των προσώπων που βρέθηκαν στους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, αποτελεί ένα διαχρονικό σημείο διένεξης για τους αρχαιολόγους. Ο Τύμβος ΙΙ, παραδοσιακά αποδίδεται στον Φίλιππο τον ΙΙ. Το πρόσφατα ανακαλυφθέν εύρημα ωστόσο, παρέχει περισσότερα στοιχεία που δηλώνουν ότι, μπορεί ο τύμβος να ήταν το Φιλίππου του ΙΙΙ του Αριδαίου.

Ο Φίλιππος ΙΙΙ ο Αριδαίος, ήταν διάδοχος του ετεροθαλούς αδελφού του Μεγάλου Αλεξάνδρου και εικάζεται ότι, μετά τον θάνατο του Μακεδόνα βασιλιά, ανέλαβε – μόνο ονομαστικά – τον θρόνο, καθώς στερούταν ουσιαστικής εξουσίας.

H ανακάλυψη της σαράπιδος του Αλεξάνδου, στον Τύμβο ΙΙ της Βεργίνας, υποστηρίζεται επιπλέον από τις αναπαραστάσεις στο διάζωμα του τύμβου.

Επιπλέον στοιχεία από απεικονίσεις και ιστορικές πηγές

Σε μία από τις σκηνές που αναπαριστούν κυνήγι, ένας από τους απεικονιζόμενους κυνηγούς, ο οποίος εικάζεται ότι είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, φορά ένα μωβ χιτώνιο με λευκές ρίγες, παρόμοιο με την περιγραφή της σαράπιδος που απαντά σε ιστορικές πηγές.

Η οπτική αναπαράσταση ενισχύει τη σχέση ανάμεσα στα αντικείμενα που έχουν ανακαλυφθεί και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Η ανακάλυψη του ιερού χιτώνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν είναι απλώς μια ακόμη προσθήκη στον αρχαιολογικό γρίφο της Βεργίνας. Παρέχει νέα στοιχεία σχετικά με την περσική επιρροή στο Βασίλειο των Μακεδόνων και στις ιδιότητες του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως Φαραώ της Αιγύπτου, Βασιλιά της Ελλάδας και Αυτοκράτορα της Περσίας.

Η ταυτοποίηση του ενδύματος μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μία νέα μελέτη σχετικά με τον ρόλο της βασιλικής ενδυμασίας στον Ελληνιστικό και τον Περσικό πολιτισμό, καθώς και στα ταφικά έθιμα της περιόδου.


ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Ο καθηγητής της NASA Simon Holland : «Σε μερικές εβδομάδες θα ανακοινωθεί η ύπαρξη εξωγήινων»!


Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Simon Holland - Tην ίδια ανακάλυψη έχουν κάνει και οι Κινέζοι!

Ο καθηγητής της NASA Simon Holland, ο οποίος είναι και δημιουργός ντοκιμαντέρ σχετικών με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία και είναι επικεφαλής μίας ομάδας που εντοπίζει απειλητικούς για τη Γη αστεροειδείς, ανέφερε στην Mirror ότι σε μερικές εβδομάδες θα ανακοινωθεί η ύπαρξη… εξωγήινων!

Είπε μάλιστα ότι την ίδια ανακάλυψη έχουν κάνει και οι Κινέζοι οι οποίοι μπορεί και να την ανακοινώσουν πρώτοι.

«Βρήκαμε μια μη ανθρώπινη εξωγήινη νοημοσύνη στον γαλαξία μας και οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν». Ο Holland εξηγεί οι πληροφορίες προέκυψαν από την ομάδα Breakthrough Listen του Mark Zuckerbeg, μια ιδιωτική πρωτοβουλία που στοχεύει στην εύρεση στοιχείων πολιτισμών έξω ​​από τη Γη.

Το Breakthrough Listen χρηματοδοτείται από τους δισεκατομμυριούχους Yuri Milner και Mark Zuckerberg 

Όπως αναφέρει η αποκαλύψεις μπορεί να ανακοινωθούν μέσα στον επόμενο μήνα για να συμπέσουν με τις αμερικανικές εκλογές!

Ισχυρίζεται ότι οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει σαφείς ενδείξεις μεταδόσεων από άλλο κόσμο.

«Βρήκαν τα στοιχεία μιας μη ανθρώπινης τεχνολογικής υπογραφής πριν από μερικά χρόνια, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Parkes στην Αυστραλία», είπε .

Ωστόσο, υπάρχει και δεύτερη ομάδα αστρονόμων που έχει παρόμοια στοιχεία στη διάθεσή της και απειλεί να προλάβει την ομάδα του Simon:

«Αυτά είναι έκτακτα νέα, από χθες, αλλά οι Κινέζοι μπορεί να το ανακοινώσουν πρώτοι, με το πρόγραμμα FAST [Σφαιρικό Τηλεσκόπιο Διαφράγματος Πεντακοσίων μέτρων]. Είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο μετά το Arecibo».

Μια ομάδα που βασίζεται στο τηλεσκόπιο FAST της Κίνας αναλύει τις ίδιες πληροφορίες 

Οι συντεταγμένες του αντικειμένου στόχου, το οποίο είναι γνωστό ως BLC-1, υποτίθεται ότι είναι γνωστές στους Κινέζους και οι δύο ομάδες ανταγωνίζονται για ποια θα κάνει πρώτη την τεράστιου κύρους ανακοίνωση.

Πέντε πιθανοί υποψήφιοι με υπογραφή τεχνολογίας εντοπίστηκαν από την επανεξέταση του προγράμματος “Seti at Home” του SETI, το οποίο χρησιμοποίησε τους συνδυασμένους πόρους των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο για να «φιλτράρει» τις μάζες δεδομένων που παράγονται από ραδιοτηλεσκόπια και να τις συνδυάσει μεταξύ τους.

Το BLC-1, λέει ο Simon, θεωρείται μακράν το πιο πολλά υποσχόμενο.

Όποια και αν είναι η πηγή των σημάτων του BLC-1, τονίζει ο Simon, δεν μοιάζει με κανένα γνωστό φυσικό φαινόμενο.

«Είναι μια ενιαία σημειακή πηγή», λέει, και δεν είναι μόνο θόρυβος.

«Το σήμα, αντί να είναι ο γιγαντιαίος βόμβος όλων των πραγμάτων στο σύμπαν που ακούμε μέσα από όλα τα ραδιοτηλεσκόπια, ήταν ένα στενό ηλεκτρομαγνητικό φάσμα», τόνισε.

Με λίγα λόγια, αυτό που θέλει να πει ο καθηγητής είναι ότι πρόκειται για συγκεκριμένο σήμα που προέρχεται από συγκεκριμένο χώρο κάπου στο σύμπαν.

Οι αστρονόμοι έχουν ενθουσιαστεί με πιθανές «εξωγήινες» εκπομπές στο παρελθόν – όταν ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά τα πάλσαρ καταλογίστηκαν ως αντικείμενα «LGM» ή «μικροί πράσινοι άντρες».

Και το «Wow!» του 1977!

Οι επιστήμονες, όπως είναι κατανοητό, είναι εξαιρετικά προσεκτικοί πριν κάνουν την ανακοίνωση, αλλά ο Simon πιστεύει ότι θα μπορούσε να προέλθει – είτε από το Breakthrough Listen στην Οξφόρδη είτε από την κινεζική ομάδα – ανά πάσα στιγμή μέσα στον επόμενο μήνα περίπου.

«Θα ήταν υπέροχο αν συνέπιπτε με τις αμερικανικές εκλογές», αστειεύτηκε.

Μαθηματικά, οι περισσότεροι των ανθρώπων πιστεύουν ότι υπάρχουν εξωγήινοι (υπάρχουν τρισεκατομμύρια πλανητών μόνο στο δικό μας γαλαξία) προκαλούσε πάντα απορία γιατί δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να δείχνουν ότι έχουν επισκεφθεί τον πλανήτη μας.

Αυτή η απορία εκφράζονται με το παράδοξο του Φέρμι.

Ως παράδοξο του Φέρμι ονομάζεται το λογικό παράδοξο που αναπτύχθηκε από τον φυσικό Ενρίκο Φέρμι σχετικά με την πλήρη απουσία στοιχείων για την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών.

Εάν επιβεβαιωθεί, η ανακάλυψη του Breakthrough Listen θα ήταν η πρώτη σκληρή απόδειξη ευφυούς ζωής αλλού στο Σύμπαν

Καθώς ο αριθμός αυτός των πλανητών στον γαλαξία μας, πόσο μάλλον σε όλο το σύμπαν, είναι απίστευτα μεγάλος, θεωρητικά υπάρχει υψηλή πιθανότητα σε κάποιο ποσοστό των πλανητών αυτών να έχει αναπτυχθεί ζωή, και ακολούθως σε κάποιο μικρότερο ποσοστό να έχει εξελιχθεί σε νοήμονα πολιτισμό ο οποίος θα έχει αναπτύξει ικανότητα για διαστρικά ταξίδια, έτσι βάσει των αριθμών που εμπλέκονται η Γη θα έπρεπε ήδη να έχει δεχθεί την επίσκεψη εξωγήινων πολιτισμών.

Έχουν υπάρξει πολλές προσπάθειες για την εξήγηση του παραδόξου, οι οποίες κυμαίνονται από την εκτίμηση πως οι νοήμονες εξωγήινοι πολιτισμοί είναι εξαιρετικά σπάνιοι έως την πεποίθηση πως οι τεράστιες αποστάσεις εντός του Σύμπαντος αποτελούν εξαιρετικά μεγάλο εμπόδιο στις επαφές μεταξύ πολιτισμών διάφορων πλανητών, και από το ότι δεν υπάρχουν άλλοι νοήμονες πολιτισμοί έως το ότι είναι ήδη στη Γη αλλά περνούν απαρατήρητοι.


Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Είναι ασφαλές να τρώμε ωμό κρέας ? – Τι αποκάλυψε αξονική σε μια γυναίκα (φωτό)


Οι μύες στα πόδια της ασθενούς είχαν γεμίσει με ένα παράσιτο που λέγεται κεστώδης σκώληκας

Ο Dr. Sam Ghali, επίκουρος καθηγητής Επειγούσης Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, στην Τζάκσονβιλ, δημοσίευσε την αποκαλυπτική εξέταση μιας ασθενούς που έτρωγε ωμό χοιρινό κρέας.

«Είναι μία από τις πιο απίστευτες αξονικές που έχω δει ποτέ», έγραψε στις 25 Αυγούστου στο Χ.

Η αξονική δείχνει τα πόδια της ασθενούς, οι μύες των οποίων είναι γεμάτοι με ένα παράσιτο που λέγεται κεστώδης σκώληκας (ταινία taenia solium).


Το παράσιτο αυτό προκαλεί κυστικέρκωση, όταν ένας άνθρωπος φάει ωμό ή ατελώς μαγειρεμένο χοιρινό κρέας που περιέχει βιώσιμους κυστίκερκους (κύστεις).

Ο Dr. Ghali χρησιμοποιεί το Χ για να διδάσκει στους ακολούθους του Επείγουσα Ιατρική, παρουσιάζοντάς τους διάφορα περιστατικά. Σε επόμενη ανάρτησή του παρέθεσε μερικά στοιχεία για την κυστικέρκωση.

Όπως εξήγησε, 5 έως 12 εβδομάδες μετά την κατανάλωση των κύστεων, μπορεί να εξελιχθούν στη γαστρεντερική οδό σε ενήλικες, ώριμους σκώληκες. Η κατάσταση αυτή λέγεται εντερική ταινίαση. Οι ενήλικες σκώληκες παράγουν αυγά τα οποία απελευθερώνονται στα ανθρώπινα κόπρανα.

Η επόμενη φάση

Τα βάσανα του ασθενούς που έφαγε το μολυσμένο ωμό χοιρινό, όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Εάν καταπιεί αυτά τα αυγά (επειδή π.χ. δεν έπλυνε καλά τα χέρια του μετά την τουαλέτα) μπορεί να εκδηλώσει κυστικέρκωση

Αυτό συμβαίνει ως εξής: Όταν καταναλώσει τα αυγά, αυτά απελευθερώνουν προνύμφες οι οποίες εισδύουν στο εντερικό τοίχωμα και εισβάλλουν στην ροή του αίματος. Από εκεί μπορούν να εξαπλωθούν παντού στο σώμα, τονίζει ο Dr. Ghali.

Όταν φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, εγκαθίστανται εκεί και δημιουργούν κυστίκερκους. Οι πιο συχνές θέσεις όπου εξαπλώνονται είναι:

  • Ο εγκέφαλος
  • Τα μάτια
  • Ο υποδόριος ιστός (κάτω από το δέρμα)
  • Οι σκελετικοί μύες

Αναλόγως με τη θέση ανάπτυξης προκαλούνται και διάφορες εκδηλώσεις. Όταν λ.χ. φθάσουν στον υποδόριο ιστό μπορεί να δημιουργήσουν εξογκώματα. Στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους, σύγχυση και επιληπτικούς σπασμούς (νευροκυστικέρκωση).

Φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς δεν μένει αμέτοχο σε όλο αυτό. Τυπικά επιτίθεται στις κύστεις και τις εξουδετερώνει.

Σε αυτές συσσωρεύεται στη συνέχεια ασβέστιο και δημιουργούνται αποτιτανώσεις. Αυτές απεικονίζονται ως «κόκκοι ρυζιού» στην αξονική, όπως δείχνει και αυτή που ανήρτησε ο Dr. Ghali.

Αντιμετώπιση και πρόληψη

Η κυστικέρκωση γενικώς έχει καλή πρόγνωση. Ωστόσο μερικές φορές αποβαίνει μοιραία. Παγκοσμίως υπολογίζεται ότι 50 εκατομμύρια άνθρωποι μολύνονται από ωμό χοιρινό κρέας. Οι 50.000 από αυτούς χάνουν τη ζωή τους.

Η θεραπεία για τη νόσο συνήθως είναι διάφορα φάρμακα και χειρουργική αφαίρεση των αποτιτανώσεων.

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα; «Να καθαρίζετε, να πλένετε πάντοτε τα χέρια σας και ποτέ, μα ποτέ, να μην τρώτε μισομαγειρεμένο ή ωμό χοιρινό κρέας», συνιστά ο καθηγητής.


ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2024


Σύμφωνα με τον Νοστράδαμο, το 2024 θα είναι μια χρονιά με καταστροφικά γεγονότα.

Ο πρόσφατος σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ishikawa της Ιαπωνίας έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία, καθώς ορισμένοι πιστεύουν ότι ήταν στη λίστα των προβλέψεων του διάσημου μάντη για το έτος. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να αναρωτιούνται τι άλλο μπορεί να μας περιμένει, αν επαληθευτούν και οι άλλες προφητείες του.

Ο Michel de Nostredame, πιο γνωστός ως Νοστράδαμος, ήταν Γάλλος αστρολόγος που γεννήθηκε το 1503. Έγραψε τις «Προφητείες», μια συλλογή 942 προβλέψεων γραμμένων σε ένα κρυπτογραφικό μείγμα λατινικών, προβηγκιανών, ιταλικών και ελληνικών για να αποφύγει τις διώξεις από την Εκκλησία.

Το βιβλίο αυτό, που δημοσιεύθηκε το 1555, γοήτευσε τους ανθρώπους για αιώνες, με πολλούς να πιστεύουν ότι προέβλεψε με ακρίβεια γεγονότα όπως η Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου, η άνοδος του Ναπολέοντα, ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η κατάληψη της Γερμανίας από τον Αδόλφο Χίτλερ, οι βομβαρδισμοί της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, η Γαλλική Επανάσταση και οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι. Ορισμένοι του αποδίδουν ακόμη και την πρόβλεψη του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα και της προσελήνωσης στο φεγγάρι.

Τι προβλέπει λοιπόν ο Νοστράδαμος για το 2024; 

Αν οι προβλέψεις του είναι σωστές, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από σημαντικά και ανησυχητικά γεγονότα. Μεταξύ αυτών, ένας πόλεμος στην Κίνα ξεχωρίζει ως μια ιδιαίτερα ανησυχητική πιθανότητα. Επιπλέον, υπάρχουν προβλέψεις ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα εκθρονιστεί, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες αναταραχές στη βρετανική μοναρχία.

Οι περιβαλλοντικές καταστροφές κατέχουν επίσης εξέχουσα θέση στις προφητείες του. Ο Νοστράδαμος έγραψε: «Η ξηρή γη θα γίνει πιο ξερή, και θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες», υποδηλώνοντας ένα μέλλον που θα χαρακτηρίζεται από σοβαρές ξηρασίες και καταστροφικές πλημμύρες.

Άλλες προβλέψεις περιλαμβάνουν τον πιθανό θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου και την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Αυτές οι δυσοίωνες προβλέψεις συμβάλλουν σε μια αίσθηση ανησυχίας, καθώς πολλοί ανησυχούν για την πιθανότητα μιας τόσο σημαντικής παγκόσμιας αναταραχής.

Ενώ ο σκεπτικισμός για τις προβλέψεις του Νοστράδαμου παραμένει, ο πρόσφατος σεισμός στην Ιαπωνία έχει σίγουρα αυξήσει την ανησυχία του κοινού. Η σκιά των προφητειών του Νοστράδαμου παραμένει μεγάλη, αφήνοντας πολλούς να αναρωτιούνται πόσες ακόμη από τις προβλέψεις του μπορεί να πραγματοποιηθούν.

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Το σχέδιο UFO του Νίκολα Τέσλα κατασκευάστηκε με τη βοήθεια της εξωγήινης νοημοσύνης ?


Στους διαδρόμους του λυκόφωτος των επιστημονικών θαυμάτων, ο Νίκολα Τέσλα στεκόταν ως φάρος περίεργης καινοτομίας. Εκεί που πολλοί στην επιστημονική σφαίρα του 19ου αιώνα χλεύαζαν την έννοια των αερομεταφερόμενων μηχανημάτων, ο Τέσλα τόλμησε να ονειρευτεί, σκιαγραφώντας ένα σχέδιο UFO, καθοδηγούμενος όχι μόνο από την ιδιοφυΐα του, αλλά ίσως από δυνάμεις πέρα ​​από τη σφαίρα μας.

Στον γκρεμό μιας αποκάλυψης, ο Τέσλα μύησε στον κόσμο «τον κοσμικό τηλέγραφο». Ένας μηχανισμός, πίστευε, που θα μπορούσε να γεφυρώσει τον κόσμο μας με το άγνωστο - επιτρέποντας την επικοινωνία με διαστρικές οντότητες και τη μετάδοση των μηνυμάτων τους πίσω στη Γη.

Η κληρονομιά του Tesla εδραιώνεται στις συνεισφορές του σε ηλεκτρικές γεννήτριες και στα θαύματα του εναλλασσόμενου ρεύματος. Ωστόσο, οι ψίθυροι της πιο αινιγματικής υπόθεσής του υποδηλώνουν ότι βρισκόταν σε κοινωνία με άλλα όντα. Το σχέδιο του UFO του, όπως είπε, ήταν μια συνεργασία, που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του το 1897 με ένα πρωτότυπο ηλεκτρομαγνητικού διαστημικού σκάφους. Αυτό ακριβώς το σχέδιο, που απεικονίζει την ικανότητα του επαγωγικού κινητήρα του Tesla, παρουσιάστηκε αργότερα σε ένα διάσημο επιστημονικό περιοδικό.

Οι ρίζες του Tesla ανάγονται στη σερβοαμερικανική κληρονομιά του. Ενώ γιορταζόταν για την έναρξη της εποχής του σύγχρονου ηλεκτρισμού, τα ενδιαφέροντα του μαέστρου εκτοξεύτηκαν στα ύψη, φτάνοντας στον κόσμο. Υπέθεσε ότι οι αρχαίοι αστροναύτες μπορεί να κατέβηκαν κάποτε στη Γη, χαρίζοντας σε μας τα τεχνολογικά τους θαύματα, με σκοπό να βοηθήσουν την πνευματική και τεχνολογική άνοδο της ανθρωπότητας.

Σε μια οικεία επιστολή προς τον φίλο του, John Leslie Ward, που έγραψε το 1901, ο Tesla εμβάθυνε στις διαστρικές του πεποιθήσεις. Μετέφερε τις προσπάθειές του για την πρωτοπορία μιας ιπτάμενης μηχανής που θα μπορούσε ίσως να καλωσορίσει αυτούς τους κοσμικούς επισκέπτες. Ο Τέσλα έγραψε: «Ο μηχανισμός του θα ήταν αινιγματικός, καθώς πάντα θεωρούσα τον τροχό αναποτελεσματικό για πτήση. Η κατανόησή μας για τέτοιους μηχανισμούς είναι στα σπάργανα». Περαιτέρω πρότεινε ότι είχε συλλάβει διάφορες εναέριες συσκευές, στοχαζόμενοι για το εξωγήινο.

Ο αινιγματικός Tesla έκανε ένα τολμηρό βήμα το 1928, γράφοντας το όνομά του σε αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του «Πρώτου Παγκοσμίου Ιπτάμενου Δίσκου». Ένα δημιούργημα που θα αψηφούσε τη βαρύτητα, το σχέδιό του στηριζόταν στην ανώτερη δύναμη των Ηλεκτρομαγνητικών δυνάμεων. Για προοπτική, αυτές οι δυνάμεις είναι εκθετικά ισχυρότερες από τις βαρυτικές – καθιστώντας το σχέδιο του Τέσλα ένα ανεξιχνίαστο άλμα στην εποχή του.

Η απίστευτη ομοιότητα ανάμεσα στο εννοιολογικό πιατάκι του Tesla και τις αναφερόμενες εμφανίσεις UFO προκαλεί έκπληξη. Ο σχεδιασμός του, ένας αρμονικός συνδυασμός αεροπορίας και ναυτικής μηχανικής, φαινόταν οικείος σε ορισμένους λάτρεις των UFO. Κεντρικό στοιχείο της λειτουργίας του ήταν το «Πηνίο Tesla», το οποίο όταν ενεργοποιήθηκε, έθεσε σε κίνηση την αρχή της «Μαγνητοϋδροδυναμικής» — ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τον Michael Faraday.

Με αυτή τη νέα προσέγγιση, το εναέριο θαύμα του Tesla δεν θα ήταν δεμένο με καύσιμα, αλλά θα εκτοξευόταν ελεύθερο, προωθούμενο από αντιδράσεις στερεάς κατάστασης και περιπλοκές χωροχρόνου.

Αλίμονο, ενώ οι περιορισμοί χρηματοδότησης έδεσαν τον υπερβατικό σχεδιασμό του Tesla στις σελίδες της ιστορίας, η προφητεία του για ένα μέλλον κυριαρχούμενο από τον αέρα εκδηλώθηκε. Και καθώς η ομίχλη του χρόνου κυλούν προς τα εμπρός, κανείς δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί αν ο κόσμος μπορεί μια μέρα να γίνει μάρτυρας του θαύματος του διαστρικού σκάφους του Τέσλα.

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share: