Το παράδοξο του παππού δηλώνει ότι εάν ένας ταξιδιώτης χρόνου επέστρεφε εγκαίρως, θα μπορούσε τυχαία να εμποδίσει τους παππούδες του από τη συνάντηση,
Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Queensland χρησιμοποίησαν φωτόνια (μεμονωμένα σωματίδια φωτός) για να προσομοιώσουν κβαντικά σωματίδια που ταξιδεύουν στο χρόνο. Η έρευνα είναι αιχμή και τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι δραματικά!
Η έρευνά τους, με τίτλο "Πειραματική προσομοίωση κλειστών χρονικών καμπυλών", δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του NatureCommunications. Το παράδοξο του παππού δηλώνει ότι εάν ένας ταξιδιώτης χρόνου επέστρεφε εγκαίρως, θα μπορούσε τυχαία να εμποδίσει τους παππούδες του από τη συνάντηση και έτσι να αποτρέψει τη γέννησή του. Ωστόσο, αν δεν είχε γεννηθεί ποτέ, δεν θα μπορούσε ποτέ να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, κατά πρώτο λόγο. Τα παράδοξα προκαλούνται σε μεγάλο βαθμό από τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν και τη λύση σε αυτό, τη μέτρηση Gödel.
Πώς λειτουργεί η σχετικότητα
Η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν αποτελείται από δύο μέρη - γενική σχετικότητα και ειδική σχετικότητα. Ειδική σχετικότητα θέτει ότι ο χώρος και ο χρόνος είναι όψεις του ίδιου πράγματος, γνωστού ως διαστημικό χρόνο και ότι ο χρόνος μπορεί να επιβραδυνθεί ή να επιταχυνθεί, ανάλογα με το πόσο γρήγορα κι αν μετακινείτε, σε σχέση με κάτι άλλο.
Η βαρύτητα μπορεί επίσης να λυγίσει το χρόνο και η θεωρία γενικής σχετικότητας του Αϊνστάιν υποδεικνύει ότι θα ήταν δυνατόν να ταξιδέψουμε προς τα πίσω στο χρόνο ακολουθώντας μια διαστημική χρονική διαδρομή, δηλαδή μία κλειστή καμπύλη χρόνου που επιστρέφει στην αφετηρία του χώρου, αλλά φτάνει στο νωρίτερα. Προβλέφθηκε το 1991 ότι η κβαντική μηχανική θα μπορούσε να αποφύγει κάποια από τα παράδοξα που προκάλεσε η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, καθώς τα κβαντικά σωματίδια συμπεριφέρονται σχεδόν εκτός της φυσικής.
"Το ζήτημα των χαρακτηριστικών του χρόνου ταξιδιού στη διεπαφή μεταξύ δύο από τις πιο επιτυχημένες αλλά ασυμβίβαστες φυσικές μας θεωρίες - η γενική σχετικότητα και η κβαντική μηχανική του Αϊνστάιν. Η θεωρία του Αϊνστάιν περιγράφει τον κόσμο στην πολύ μεγάλη κλίμακα των αστεριών και των γαλαξιών, ενώ η κβαντική μηχανική είναι μια εξαιρετική περιγραφή του κόσμου σε πολύ μικρή κλίμακα ατόμων και μορίων », δήλωσε ο Martin Ringbauer, διδακτορικός φοιτητής στη Σχολή Μαθηματικών και Φυσικής του UQ και κύριος συγγραφέας του εγγράφου.
Προσομοίωση ταξιδίου στο χρόνο
Οι επιστήμονες προσομοίωσαν τη συμπεριφορά δύο φωτονίων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Στην πρώτη περίπτωση, ένα φωτόνιο πέρασε μέσα από μια σκουληκότρυπα και στη συνέχεια αλληλεπίδρασε με τον παλαιότερο εαυτό του. Στη δεύτερη περίπτωση, όταν ένα φωτόνιο ταξιδεύει μέσω του κανονικού χρονικού διαστήματος και αλληλεπιδρά με ένα άλλο φωτόνιο παγιδευμένο μέσα σε μια κλειστή καμπύλη χρονικής γραμμής για πάντα.
«Οι ιδιότητες των κβαντικών σωματιδίων είναι« ασαφείς »ή αβέβαιες για να ξεκινήσουμε, γι 'αυτό και τους δίνει αρκετό χώρο για να αποφύγουμε ασυνέπειες καταστάσεις χρόνου ταξιδιού», δήλωσε ο συν-συγγραφέας καθηγητής Timothy Ralph. "Η μελέτη μας παρέχει πληροφορίες για το πού και πώς η φύση μπορεί να συμπεριφέρεται διαφορετικά από αυτό που προβλέπουν οι θεωρίες μας".
Παρόλο που είναι δυνατή η προσομοίωση της διαδρομής του χρόνου με μικροσκοπικά κβαντικά σωματίδια, το ίδιο μπορεί να μην είναι δυνατό για μεγαλύτερα σωματίδια ή άτομα, που είναι ομάδες σωματιδίων.
Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου