Ο ίδιος υπουργός εθνικής άμυνας Κ. Ευάγγελος Αβέρωφ εξέπληξε τους δημοσιογράφους σε Πρες κονφερανς που έγινε μετά το περιστατικό αυτό, όταν προέτρεψε για μια επείγουσα έρευνα του φαινομένου αυτού.
Αποσπάσματα από ρεπορτάζ της εποχής από το περιοδικό “UFO Ιπτάμενοι Δίσκοι”, τεύχος Ιανουαρίου 1979, σελίδα 4:
Ο (πρώην) υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αβέρωφ, επέστρεφε από μια επίσκεψη του στο ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες πού προέρχονται από τον αντισμήναρχο της Ελληνικής Αεροπορίας Ε. Πετ……… ο υπουργός είχε ενδιαφερθεί εδώ κι αρκετό καιρό για τα ΑΤΙΑ, και μάλιστα στη διάρκεια τού ταξιδιού του προς την Αθήνα κρατούσε μέσα στο αεροπλάνο σχετικές σημειώσεις.
Δεν ήξερε προφανώς ακόμα ότι ένας αξιωματικός στην Αθήνα είχε ήδη αναφέρει μερικές από τις παρατηρήσεις του πιλότου του A7Η, μαζί με μια δήλωση που επέμενε ότι δεν υπήρχε «καμιά ουσία» στις αναφορές για ΑΤΙΑ.
Ο κ. Αβέρωφ επρόκειτο να εμφανιστεί σε μια συνηθισμένη πρες κόνφερανς, για να συζητήσει θέματα τού ΝΑΤΟ. Η συγκέντρωση αυτή συνέβη στο ξενοδοχείο Σελέκτ, κοντά στη Πλάκα, στην Αθήνα. Ο κ. υπουργός προς μεγάλη έκπληξη των συνεργατών του και όλων εκείνων που πιστεύουν στην ύπαρξη μίας επίσημης πίεσης για ένα δήθεν «ξεσκέπασμα» της υπόθεσης των ΑΤΙΑ, είχε φαίνεται αποφασίσει ν’αλλάξει τακτική, σχολιάζοντας δημόσια το αυξανόμενο μυστήριο των ιπταμένων δίσκων στην Ελλάδα.
Είχε δε στη διάθεση του έναν φάκελο που κάλυπτε αρκετά περιστατικά ΑΤΙΑ, στα οποία περιλαμβανόταν κι εκείνο του Α-7Η.
Ύστερα λοιπόν από τα προκαταρκτικά σχόλια πάνω σε άλλα θέματα, ο κ. Αβέρωφ έκανε την ιστορική δήλωση ότι δεν αμφιβάλλει πια για την ύπαρξη των ΑΤΙΑ.
Σιωπή έπεσε στην αίθουσα. Ο υπουργός κοίταξε με νόημα τους δημοσιογράφους κι έκανε μία δήλωση απίστευτης σπουδαιότητας για έναν άνθρωπο της θέσης που αυτός κατείχε:
«Θέλω να συστήσω να εξεταστεί ή περίπτωση μίας έρευνας άμεσης ανάγκης σχετικά με την προέλευση και την ταυτότητα των άγνωστων αυτών εναέριων φαινομένων» .
Υπάρχουν πάντως σοβαρές ενδείξεις ότι ο κ. Αβέρωφ ή άλλαξε γνώμη ή δέχτηκε τις προτροπές «ανωτέρων» του για να υιοθετήσει μια διαφορετική άποψη.
Σύμφωνα με τον βοηθό στρατιωτικό ακόλουθο η άποψη αυτή εκφράζει την προσωπική άποψη του κ. Αβέρωφ και όχι την επίσημη Ελληνική κυβέρνηση.
ΠΗΓΗ
Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου