Κακοσμία του στόματος: Τι την προκαλεί και πώς θα απαλλαγείτε


Κακοσμία του στόματος: Τι την προκαλεί και πώς θα απαλλαγείτεΣτον καθένα μας έχει τύχει κάποια στιγμή να προσέξει (ή να του... επισημάνουν) ότι έχει δυσάρεστη αναπνοή, ή κακοσμία στο στόμα. Για μερικούς, μάλιστα, ανθρώπους η κακοσμία μπορεί να είναι μια χρόνια πάθηση που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνικές τους σχέσεις.
Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την κακοσμία του στόματος και τι την προκαλεί , σύμφωνα με την αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση, ώστε να ξέρετε πώς να την προλάβετε.
-Το ανθρώπινο στόμα δεν είναι ένα αποστειρωμένο περιβάλλον. Σε αυτό ζουν περίπου 600 είδη βακτηρίων που αναπτύσσονται σε παγιδευμένα σωματίδια τροφής, και τα οποία είναι η αιτία της κακής αναπνοής στις περισσότερες περιπτώσεις.
-Το βούρτσισμα των δοντιών και η χρήση οδοντικού νήματος τουλάχιστον μία φορά την ημέρα είναι γνωστοί τρόποι για να μειωθεί ο αριθμός των βακτηρίων και των υπολειμμάτων τροφών. Πολλοί άνθρωποι αγνοούν τη γλώσσα, όμως, το καθάρισμα ακόμα και στο πίσω μέρος της γλώσσας, (με την οδοντόβουρτσα ή χρησιμοποιώντας μια ειδική ξύστρα) είναι σημαντικό για να έχετε πάντα ευχάριστη αναπνοή.
-Όταν το βούρτσισμα μετά από ένα κύριο γεύμα δεν είναι εφικτό, τότε είναι καλό να μασήσετε για λίγη ώρα μια τσίχλα δίχως ζάχαρη. Θα απομακρύνει τα σωματίδια τροφής που έχουν κολλήσει στα δόντια και θα αυξήσει τη ροή του σάλιου, το οποίο είναι ένα φυσικό καθαριστικό των βακτηρίων.
-Τα κρεμμύδια και το σκόρδο είναι οι μεγαλύτεροι "κίνδυνοι" για την αναπνοή σας. Επίσης, πολλοί άνθρωποι έχουν κακή αναπνοή μετά από κατανάλωση τυριών ή και κόκκινου κρασιού. Το κόκκινο κρασί έχει την ιδιότητα να δημιουργεί μία επίστρωση στα δόντια και να δίνει έτσι την ευκαιρία στα βακτήρια να "αγκιστρωθούν" καλύτερα στο στόμα.
-Η ξηροστομία είναι ένας ακόμα παράγοντας κακοσμίας του στόματος.
-Η έλλειψη νερού (αφυδάτωση) μειώνει την παραγωγή σάλιου στο στόμα, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη δύσοσμων βακτηρίων. Μειωμένη παραγωγή σάλιου έχουμε φυσικά και όταν κοιμόμαστε.
πηγη

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου