ΕΚΠΛΗΞΗ: Η NASA ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ

Η γη κρύβει ένα μικρό μυστικό από το σύντροφό της, το φεγγάρι.
Η γη κρύβει ένα μικρό μυστικό από το σύντροφό της, το φεγγάρι. Αποδεικνύει ότι η Γη είχε ένα "μίνι-φεγγάρι" στην πλευρά για πάνω από έναν αιώνα, και παρόλο που η σχέση έχει εκτεθεί, η συνεργασία είναι πιθανό να συνεχιστεί για αιώνες που έρχονται. Αυτό το φεγγάρι που ανακαλύφθηκε πρόσφατα είναι μικρότερο από το φεγγάρι μας και περνάει γύρω από τη Γη εκπληκτικά ακανόνιστα, αλλά ακόμα, δύο είναι πολύ καλύτερα από ένα. Αυτό το δεύτερο "φεγγάρι" είναι στην πραγματικότητα ένας αστεροειδής που ονομάζεται 2016 HO3 και σήμερα είναι κλειδωμένος σε "ένα μικρό χορό" με τη Γη.Είναι που ονομάζεται "Quasi-Moon".





Αυτό το νέο φεγγάρι χορεύει εδώ και πάνω από ένα αιώνα τώρα. Η τροχιά της είναι εξαιρετικά ελλειπτική, επηρεάζοντάς την να πάει λίγο από την εφαπτόμενη - μεταξύ 38 και 100 φορές την απόσταση της πρωταρχικής σελήνης της Γης - και bob πάνω και κάτω σε όλο το τροχιακό επίπεδο της Γης. Αυτή η νέα σελήνη έχει κλίση περίπου 8 ° και περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο για 365,93 ημέρες, η οποία είναι λίγο μεγαλύτερη από το χρόνο της Γης 365,24 ημερών.



Η NASA δήλωσε: "Από το 2016 οι HO3 βρόχοι γύρω από τον πλανήτη μας, αλλά ποτέ δεν επιχειρούν πολύ μακριά, καθώς και οι δύο κινούνται γύρω από τον ήλιο, το αναφερόμαστε ως ένα οιονεί δορυφόρο της Γης"

Δεδομένου ότι έχει κλίση και έχει ελλειπτική τροχιά, μερικές φορές είναι πολύ πιο κοντά στον Ήλιο και κινείται λίγο πιο γρήγορα από τη Γη. Άλλες φορές, είναι λίγο πιο μακριά και κινείται λίγο πιο αργά, ωστόσο ποτέ δεν παίρνει πιο κοντά από περίπου 14 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον πλανήτη Γη ή περισσότερο από περίπου 40 εκατομμύρια χιλιόμετρα.


Σύμφωνα με τη NASA, είναι μεγαλύτερη από 36,5 μέτρα πλάτος, αλλά όχι μεγαλύτερη από 91 μέτρα πλάτος, και θα κυκλώσει τη γη για πολλούς αιώνες ακόμα.

2016 Ο HO3 ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τους αστρονόμους στις 27 Απριλίου με το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 αστεροειδούς που βρίσκεται στη Χαλεάκα της Χαβάης. Δεδομένου ότι αυτό το μίνι-φεγγάρι θα κρέμεται για λίγο, νομίζω ότι πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να του δώσουμε ένα καλύτερο όνομα από το 2016 HO3. 

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου