ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ

Σκεφτείτε το ως τεχνητή διαδικασία φωτοσύνθεσης.
Ένας καθηγητής χημείας έχει βρει έναν τρόπο να ενεργοποιήσει τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης σε ένα συνθετικό υλικό, μετατρέποντας τα αέρια του θερμοκηπίου σε καθαρό αέρα και παράλληλα την παραγωγή ενέργειας. Η διαδικασία έχει μεγάλες δυνατότητες για τη δημιουργία μιας τεχνολογίας που θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τα αέρια θερμοκηπίου που συνδέονται με την αλλαγή του κλίματος, δημιουργώντας παράλληλα έναν καθαρό τρόπο παραγωγής ενέργειας.



Τα πορίσματα της έρευνάς του δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Χημείας Υλικών Α. Αυτό το έργο είναι μια σημαντική ανακάλυψη ", δήλωσε ο βοηθός του UCFProfessor Fernando Uribe-Romo. "Η προσαρμογή των υλικών που θα απορροφούν ένα συγκεκριμένο χρώμα του φωτός είναι πολύ δύσκολη από επιστημονική άποψη, αλλά από την κοινωνία, συμβάλλουμε στην ανάπτυξη μιας τεχνολογίας που μπορεί να συμβάλει στη μείωση των αερίων θερμοκηπίου".



Ο Uribe-Romo και η ομάδα μαθητών του δημιούργησαν έναν τρόπο να προκαλέσουν μια χημική αντίδραση σε ένα συνθετικό υλικό που ονομάζεται μέταλλο-οργανικά πλαίσια (MOF) που διασπά το διοξείδιο του άνθρακα σε αβλαβή οργανικά υλικά.

Σκεφτείτε το ως τεχνητή διαδικασία φωτοσύνθεσης παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο τα φυτά μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και το ηλιακό φως σε τρόφιμα. Αλλά αντί να παράγει τρόφιμα, η μέθοδος του Uribe-Romo παράγει ηλιακά καύσιμα. Το παρακάτω βίντεο υπογραμμίζει αυτή την πρωτοποριακή εφεύρεση.

Δούλεψε και η χημική αντίδραση μετασχημάτισε το CO2 σε δύο μειωμένες μορφές άνθρακα, μυρμηκικού και φορμαμιδίων (δύο είδη ηλιακού καυσίμου) και στη διαδικασία καθαρισμού του αέρα.



"Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να τελειοποιούμε την προσέγγιση έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες ποσότητες μειωμένου άνθρακα, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική", δήλωσε ο Uribe-Romo. Θέλει να δει αν τα άλλα μήκη κύματος του ορατού φωτός μπορούν επίσης να προκαλέσουν την αντίδραση με προσαρμογές στο συνθετικό υλικό. Εάν λειτουργήσει, η διαδικασία θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός τρόπος για να συμβάλει στη μείωση των αερίων θερμοκηπίου.

"Η ιδέα θα ήταν να δημιουργηθούν σταθμοί που συλλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες CO2, όπως ακριβώς δίπλα σε μια μονάδα παραγωγής ενέργειας. Το αέριο θα αναρροφάται στο σταθμό, θα περάσει από τη διαδικασία και θα ανακυκλώσει τα αέρια του θερμοκηπίου παράλληλα με την παραγωγή ενέργειας που θα επανέλθει στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. "

Ίσως κάποια μέρα οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα μπορούσαν να αγοράσουν έτοιμο βότσαλο από το υλικό, το οποίο θα καθαρίζει τον αέρα στην γειτονιά τους παράλληλα με την παραγωγή ενέργειας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει τα σπίτια τους.

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου