ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ TIME TRAVEL ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ: ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, το ταξίδι στο χρόνο είναι πιθανό-μαθηματικά. Ένας ερευνητής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο χώρος ΔΕΝ πρέπει να χωριστεί σε τρεις διαστάσεις - όπου ο χρόνος χωρίζεται. Αντ 'αυτού, τέσσερις διαστάσεις πρέπει να φανταστούν ταυτόχρονα ως ένα διάστημα-χρονικό συνεχές στο οποίο συνδέονται οι διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ενώ το ταξίδι στο χρόνο ήταν εφικτό μόνο σε δημοφιλείς ταινίες και βιβλία, ένας επιστήμονας διαπίστωσε ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερα ταξίδια στο χρόνο από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως.


Ένας ερευνητής δημιούργησε ένα νέο, επαναστατικό μοντέλο που αποκαλύπτει - το ταξίδι μαθηματικού χρόνου είναι στην πραγματικότητα δυνατό. Παρόλο που φαίνεται να λειτουργεί μαθηματικά, οι εμπειρογνώμονες δεν έχουν ακόμη βρει τα «σωστά» υλικά για να δημιουργήσουν μια «μηχανή χρόνου» εργασίας. Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό IOPscience Journal Classical και Quantum Gravity και υποστηρίζει ότι από μαθηματική άποψη μπορούμε να ταξιδέψουμε εγκαίρως: Στην παρούσα εργασία παρουσιάζουμε γεωμετρία που έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει με την περιγραφή ενός μηχανισμού χρόνου ενός λαϊκού. Είναι ένα κιβώτιο που επιτρέπει σε εκείνους μέσα σε αυτό να ταξιδεύουν προς τα πίσω και προς τα εμπρός μέσα στο χρόνο και το διάστημα, όπως ερμηνεύεται από έναν εξωτερικό παρατηρητή. Οι χρόνοι όπως οι παρατηρητές ταξιδεύουν μέσα στο εσωτερικό μιας «φούσκας» γεωμετρίας που κινείται κατά μήκος μιας κυκλικής, μιας αιτιακής τροχιάς μέσω του χωροχρόνου.

Η ανάλυσή μας περιλαμβάνει μια περιγραφή της αιτιακής δομής του χωροχρόνου μας, καθώς και μια συζήτηση της φυσικότητάς της. Η συμπερίληψη μιας τέτοιας φυσαλίδας σε ένα χωροχρόνο θα καταστήσει το χωροχρόνο του φόντου μη προσανατολισμένο, δημιουργώντας πρόσθετους περιορισμούς συνεκτικότητας για σχηματισμούς του προβλήματος της αρχικής τιμής. Η γεωμετρία του χωροχρόνου είναι γεωδαιτικά ατελής, περιέχει γυμνές ιδιότητες και απαιτεί εξωτική ύλη.

Ο Ben Tippett, εκπαιδευτής μαθηματικών και φυσικών στην πανεπιστημιούπολη Okanagan του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, αποκάλυψε ότι το ταξίδι στο χρόνο είναι τουλάχιστον μαθηματικά δυνατό.

"Οι άνθρωποι σκέφτονται το ταξίδι στο χρόνο ως κάτι μυθιστόρημα, και έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν, επειδή δεν το κάνουμε πραγματικά. Αλλά μαθηματικά, είναι δυνατόν », αποκάλυψε ο Tippett.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη, η Tippet καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο χώρος ΔΕΝ πρέπει να χωριστεί σε τρεις διαστάσεις - όπου ο χρόνος χωρίζεται. Αντίθετα, ο Tippett λέει ότι τέσσερις διαστάσεις πρέπει να φαντασθούν ταυτόχρονα ως ένα διαστημικό χρόνο, στο οποίο συνδέονται οι διαφορετικές κατευθύνσεις. Ταξίδι στο χρόνο.

Με βάση τη θεωρία του Αϊνστάιν - οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η καμπυλότητα του χωροχρόνου είναι υπεύθυνη για τις καμπύλες τροχιές των πλανητών στο σύμπαν. Ο ερευνητής υποστηρίζει ότι εάν ο χωροχρόνος δεν ήταν «καμπύλοι» πλανήτες στο σύμπαν θα ταξιδεύονταν σε ευθεία γραμμή. Φανταστείτε τον εαυτό σας να στέκεστε δίπλα σε ένα MASSIVE STAR. Εκεί, η γεωμετρία χωροχρόνου καθίσταται καμπύλη καθιστώντας όλες τις ευθείες τροχιές των κοντινών κοσμικών σωμάτων να κάμπτονται, ακολουθώντας μια καμπύλη διαδρομή γύρω από το αστέρι.

"Η φορά κατεύθυνσης της επιφάνειας χωροχρόνου δείχνει επίσης καμπυλότητα. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η πλησιέστερη προς μια μαύρη τρύπα παίρνουμε, ο χρόνος κινείται πιο αργά », λέει ο Tippett. "Το μοντέλο της μηχανής του χρόνου χρησιμοποιεί τον καμπυλωμένο χωροχρόνο - για να λυγίσει το χρόνο σε έναν κύκλο για τους επιβάτες, όχι σε ευθεία γραμμή. Ο κύκλος αυτός μας φέρνει πίσω στο χρόνο. "

Για τη μελέτη, ο Tippett ήρθε με ένα μαθηματικό μοντέλο που ονομάζεται Μεταβιβάσιμο Ακαυσωτικό Αναδρομικό Τομέα στο διάστημα-χρόνου ή πιο χαρισματικά ονομάζεται TARDIS. Ο Tippett το περιγράφει ως μια φούσκα γεωμετρίας χωροχρόνου, η οποία είναι ικανή να μεταφέρει περιεχόμενα εμπρός και πίσω μέσω του χώρου. Αυτή η «φούσκα» μετακινείται μέσω του χωροχρόνου σε ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός 8, η οποία κατά συνέπεια της επιτρέπει να κινηθεί προς τα πίσω με το χρόνο.

«Η μελέτη του χωροχρόνου είναι τόσο συναρπαστική όσο και προβληματική. Και είναι επίσης ένας διασκεδαστικός τρόπος να χρησιμοποιείτε τα μαθηματικά και τη φυσικη ", λέει ο Tippett. "Οι ειδικοί στον τομέα μου έχουν εξερευνήσει τη δυνατότητα μαθηματικών μηχανών χρόνου από το 1949. Και η έρευνά μου παρουσιάζει μια νέα μέθοδο για να το κάνει".

Ωστόσο, ενώ ο ερευνητής λέει ότι είναι μαθηματικά δυνατό να ταξιδέψει εγκαίρως, αμφιβάλλει ότι ο καθένας θα κατασκευάσει ποτέ μηχανή χρόνου εργασίας στο εγγύς μέλλον.

"Ο HG Wells διακήρυξε τον όρο« μηχανή του χρόνου »και άφησε τους ανθρώπους με τη σκέψη ότι ένας εξερευνητής θα χρειαζόταν ένα« μηχάνημα ή ένα ειδικό κουτί »για να πραγματοποιήσει πραγματικά ταξίδια στο χρόνο», λέει ο Tippett. Αν και είναι μαθηματικά εφικτό, δεν είναι ακόμη δυνατή η κατασκευή μηχανής χωροχρόνου, επειδή χρειαζόμαστε υλικά - τα οποία ονομάζουμε εξωτική ύλη - για να λυγίζουμε το διάστημα-χρόνου με αυτούς τους αδύνατους τρόπους, αλλά δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί ", κατέληξε ο Tippett .

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου