Ουγγαρία: Νομοσχέδιο «Stop Soros» για να εμποδίσει τον Soros και τις ΜΚΟ να πουλάνε «ανθρωπισμό»...

 

Νομοσχέδιο που ενισχύει την εξουσία του υπουργού Εσωτερικών να αποκλείσει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που παρέχουν αρωγή στους “μετανάστες” κατέθεσε η εθνικιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας, με το επιχείρημα πως τέτοιου είδους οργανισμοί θέτουν «κινδύνους για την εθνική ασφάλεια». 

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε αργά την Τρίτη και θεωρείται κομβικό μέρος της αντιμεταναστευτικής εκστρατείας του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν που θέτει στο στόχαστρο τον “Αμερικανό” επενδυτή Τζορτζ Σόρος, του οποίου οι “φιλανθρωπίες” στοχεύουν να προωθήσουν τις “αξίες” των ανοικτών συνόρων και του φιλελευθερισμού στην Ανατολική Ευρώπη… 
Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει την επιβολή φόρου 25% στις εξωτερικές δωρεές σε ΜΚΟ που παρέχουν βοήθεια σε ζητήματα “μετανάστευσης” στην Ουγγαρία, σκοπεύει να αποτρέψει την παράνομη μετανάστευση, η οποία έχει τροφοδοτηθεί εν μέρει από τον Σόρος και διαβρώνει την ευρωπαϊκή σταθερότητα. 

Οι κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας διαθέτουν έντονα Εθνικιστικά-Εθνικά στοιχεία και έχουν συγκρουστεί ουκ ολίγες φορές με την ηγεσία της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Ο εθνικιστικός λόγος του Ορμπαν βρίσκει ιδιαίτερη απήχηση στο εσωτερικό της Ουγγαρίας, ενώ το κόμμα του αναμένεται να εξασφαλίσει την τρίτη συνεχόμενη θητεία στις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Απριλίου. 

Το νομοσχέδιο αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι ΜΚΟ που «χορηγούν, οργανώνουν ή στηρίζουν την είσοδο ή παραμονή πολιτών τρίτων κρατών στην επικράτεια της Ουγγαρίας διά μιας ασφαλούς τρίτης χώρας για να παρατείνουν τη διεθνή προστασία… προκρίνονται ως οργανισμοί που παρέχουν βοήθεια στη μετανάστευση». Σχετικές δραστηριότητες θα έπρεπε να λάβουν την έγκριση του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος θα μπορούσε να αρνηθεί εάν ο ίδιος κρίνει πως υφίσταται «κίνδυνος εθνικής ασφάλειας». Εάν οι ΜΚΟ συνεχίσουν, παρά ταύτα, οι εθνικοί εισαγγελείς θα μπορούσαν να επιβάλουν σκληρά πρόστιμα, ή ακόμα και να διατάξουν τη διάλυσή τους. 

Οι οργανισμοί που παρέχουν στήριξη στη “μετανάστευση” και πουλάνε ανθρωπισμό θα πρέπει να πληρώνουν φόρο για την ξένη χρηματοδότηση ή τα περιουσιακά στοιχεία που αποδέχονται, κατά το νομοσχέδιο, με μια πιθανή εξαίρεση για τη χρηματοδότηση που εξυπηρετεί ανθρωπιστικούς σκοπούς. Οι ακτιβιστές που παρέχουν παρόμοια βοήθεια ενδεχομένως να έρθουν αντιμέτωποι με περιοριστικές διαταγές που θα τους απαγορεύουν από το να πλησιάσουν τα εξωτερικά σύνορα της Ουγγαρίας. 

Ο Ορμπαν έχει εμπλακεί σε μια κλιμακούμενη έριδα με τον 87χρονο Σόρος και διεξάγει προσωπική εκστρατεία επίθεσης εναντίον του, κατηγορώντας τον πως πρόκειται να «εγκαταστήσει εκατομμύρια ανθρώπους από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή». Ο Σόρος διαψεύδει τέτοιους ισχυρισμούς ως «διαστρεβλώσεις και ψέματα» που στοχεύουν να δημιουργήσουν έναν εσφαλμένο εξωτερικό εχθρό. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργικό συμβούλιο έχει δώσει στο νομοσχέδιο το προσωνύμιο «Stop Soros». 

Η Πολωνία, η Ουγγαρία και άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες, κράτη-μέλη της Ε.Ε., έχουν υιοθετήσει σκληρή αντιμεταναστευτική στάση, θέλοντας να προλάβουν αυτά που αφήνουν ελαφρά τη καρδία οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να συμβαίνουν στη χώρα τους. 


Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου