STEPHEN HAWKING: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ

Οι νόμοι της επιστήμης αρκούν για να εξηγήσουν την προέλευση του σύμπαντος.

Ο Stephen Hawking είπε ότι δεν υπάρχει Θεός και ότι οι υπολογιστές θα ξεπεράσουν τους ανθρώπους τα επόμενα 100 χρόνια. Ο 73χρονος απέρριψε την ιδέα ότι υπάρχει ένας Θεός σε μια συζήτηση λέγοντας ότι η επιστήμη είναι σε θέση να διευκρινίσει την έναρξη όλων. Όταν ερωτήθηκε από την ισπανική εφημερίδα El Pais, αν οι επιστήμονες πρέπει ποτέ να πιστεύουν στο Θεό, ο Χόκινγκ είπε: «Χρησιμοποιώ τη λέξη, Θεέ, σε απρόσωπη έννοια, όπως έκανε ο Αϊνστάιν, για τους νόμους της φύσης». Μετά από αυτό ρωτήθηκε: «Πιστεύετε ότι οι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν μια μέρα τη θρησκεία και τον Θεό;» στην οποία απάντησε: «Οι νόμοι της επιστήμης αρκούν για να εξηγήσουν την προέλευση του σύμπαντος και δεν είναι απαραίτητο να επικαλεστεί τον Θεό».


Το θύμα της νόσου των κινητικών νευρώνων συνέχισε να λέει ότι το μέλλον της ανθρωπότητας θα μπορούσε να είναι άβολο. Είπε ότι εάν οι εξωγήινοι επισκέπτονται τη Γη, θα αναλάβουν ενδεχομένως τον πλανήτη μας. Ο Χόκινγκ είπε: «Τέτοιοι προηγούμενοι αλλοδαποί ίσως γίνουν νομάδες, ψάχνοντας να κατακτήσουν και αποικίες οποιουδήποτε πλανήτη μπορούν να φτάσουν. Στον μαθηματικό μου εγκέφαλο, οι αριθμοί μόνο σκέφτονται για αλλοδαπούς απόλυτα ορθολογικούς.

Η πραγματική πρόκληση είναι να εξακριβώσουμε ποιοι είναι οι εξωγήινοι. »Σχετικά με το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης (AI), είπε:« Οι υπολογιστές θα ξεπεράσουν τους ανθρώπους με ΑΙ σε μερικά επόμενα 100 χρόνια. Όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι υπολογιστές έχουν στόχους ευθυγραμμισμένους με τους δικούς μας.

Νομίζω ότι η επιβίωση της ανθρώπινης φυλής θα εξαρτηθεί από την ικανότητά της να βρει νέα σπίτια αλλού στο σύμπαν, επειδή υπάρχει ένας αυξανόμενος κίνδυνος μια καταστροφή να καταστρέψει τη Γη. Ως εκ τούτου, θέλω να ευαισθητοποιήσω την κοινότητα για τη σημασία της διαστημικής πτήσης. Έχω μάθει να μην κοιτάζω πολύ μπροστά, αλλά να επικεντρωθώ στο παρόν. Έχω πολλά περισσότερα που θέλω να κάνω. "

Μην εκπλαγείτε (αν είστε) αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο θεωρητικός φυσικός έχει επικρίνει τη θρησκεία. Τον Ιούνιο του 2015, σε μια συνέντευξη, ο Χόκινγκ είπε στην ισπανική εφημερίδα Ελ Μούντο ότι η επιστήμη μας πήγε πολύ μακριά για να έχουμε πίστη σε μια παντοδύναμη θεότητα.

Είπε ότι «Πριν κατανοήσουμε την επιστήμη, είναι φυσικό να πιστεύουμε ότι ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν» Αλλά τώρα η επιστήμη προσφέρει μια πιο πειστική εξήγηση.Αυτό που εννοούσα με «θα γνωρίζαμε το μυαλό του Θεού» είναι ότι θα γνωρίζαμε ό, ξέρω αν υπήρχε Θεός, που δεν υπάρχει, είμαι άθεος ».
ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου