Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από ομάδα με επικεφαλής τον Dr. Xiaoping Ren.
Η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού στον κόσμο πραγματοποιήθηκε σε ένα πτώμα στην Κίνα, σύμφωνα με αμφιλεγόμενο ιταλικό γιατρό που δήλωσε την Παρασκευή ότι αυτός και η ομάδα του είναι έτοιμοι να εκτελέσουν τη χειρουργική επέμβαση σε έναν ζωντανό άνθρωπο.

Ο δρ Sergio Canavero, επικεφαλής της Ομάδας Προηγμένων Νευροδιαμορφώσεων του Τορίνο, δήλωσε ότι η επιχείρηση διεξήχθη από ομάδα με επικεφαλής τον Δρα Xiaoping Ren, ο οποίος πέρυσι μετέφερε με επιτυχία ένα κεφάλι πάνω στο σώμα ενός πιθήκου.




"Η πρώτη ανθρώπινη μεταμόσχευση σε ανθρώπινα πτώματα έχει γίνει. Μια πλήρης ανταλλαγή κεφαλαίων μεταξύ δοτών εγκεφάλου-νεκρών οργάνων είναι το επόμενο στάδιο ", ανέφερε ο Canavero σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ανέφερε το Telegraph του Ηνωμένου Βασιλείου ."Και αυτό είναι το τελευταίο βήμα για την επίσημη μεταμόσχευση κεφαλής για μια ιατρική κατάσταση που είναι επικείμενη."

Ο Canavero δήλωσε ότι η επιτυχής μεταμόσχευση από τους χειρουργούς στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Harbin δείχνει ότι οι τεχνικές του για την επανασύνδεση της σπονδυλικής στήλης, των νεύρων και των αιμοφόρων αγγείων για να επιτρέψουν σε δύο φορείς να ζήσουν μαζί θα λειτουργήσει. Αν και ρωσική υπολογιστή επιστήμονας Valery Spiridonov, ο οποίος πάσχει από μια ασθένεια των μυών, σπατάλη, προσφέρθηκε εθελοντικά να γίνετε ο πρώτος ασθενής με μεταμόσχευση κεφαλής, η ομάδα έχει πει ο πρώτος αποδέκτης κατά πάσα πιθανότητα θα είναι Κινέζοι, επειδή η πιθανότητα ενός κινεζικού οργανισμού δότη θα είναι υψηλότερο.

Ο Canavero, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς τη χειρουργική επέμβαση σε αρουραίους και πίθηκο, δήλωσε ότι οι επιστημονικές εργασίες που περιγράφουν λεπτομερώς τη διαδικασία στο πτώμα, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινων μεταμοσχεύσεων, θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες ημέρες. Είπε ότι μια πράξη θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα επειδή οι προσπάθειές του να υποστηριχτεί το έργο απορρίφθηκαν από τις ιατρικές κοινότητες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, σύμφωνα με την αμερικανική σημερινή είδηση .





"Οι Αμερικανοί δεν κατάλαβαν", δήλωσε ο Canavero την Παρασκευή καθώς συζήτησε την επέμβαση.

Το Canavero σχεδιάζει να κόψει τις σπονδυλικές χορδές του δότη και του αποδέκτη με μια λεπίδα με διαμάντια. Για να προστατεύσει τον εγκέφαλο του παραλήπτη κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, θα ψυχθεί σε κατάσταση βαθιάς υποθερμίας, είπε. Είπε Παρασκευή ότι η ομάδα του έχει δοκιμάσει τις τεχνικές του με ανθρώπινα πτώματα στην Κίνα, αλλά διαφορετικά δεν υπάρχουν γνωστές ανθρώπινες δοκιμές, ανέφερε η USA Today. Οι περισσότεροι ιατρικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι η διαδικασία είναι γεμάτη με κίνδυνο και βαθιά βιοϊατρικά ηθικά ζητήματα. Ο Δρ James Gordano, καθηγητής στο Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου του Georgetown στην Ουάσινγκτον, δήλωσε στο USA Today ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί αρκετά αυστηρή μελέτη πριν από μια τέτοια διαδικασία.

Είπε ότι οι ασθενείς θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν καλύτερα εάν ο Canavero επικέντρωσε τις προσπάθειές του στην ανασυγκρότηση της σπονδυλικής στήλης, όχι σε μεταμοσχεύσεις. Αλλά έδωσε στον Canavero κάποια πίστη για την πρωτοποριακή του δουλειά.

"Έχει τρέξει τη δεοντολογική σημαία στους στύλους και είπε:" Κοίτα, δεν είμαι ηθικός, είμαι νευρολόγος και αυτό μπορεί να είναι μια πρωτοποριακή τεχνική, αναγνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αποτυχίας, αλλά αυτό είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να σπρώξουμε το φάκελο και να δοκιμάσουμε την κοπτική άκρη για να καθορίσουμε τι λειτουργεί, τι όχι και γιατί », είπε ο Giordano.

Η Assya Pascalev, βιοϊατρική επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Howard στην Ουάσινγκτον, δήλωσε στο έγγραφο ότι υπάρχουν σημαντικές αναπάντητες ερωτήσεις σχετικά με την ταυτότητα και τα δικαιώματα του παραλήπτη.

"Δεν είναι μόνο ένα κεφάλι που προσαρμόζεται σε ένα νέο σώμα. Ίσως να έχουμε να κάνουμε με ένα εντελώς νέο άτομο ", είπε.


ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου