Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ

Ο δορυφόρος έλαβε εικόνες από ένα σημείο πάνω από 35.000 χιλιόμετρα πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό κάθε 30 λεπτά

Μια νέα εικόνα που τραβήχτηκε από το ρωσικό δορυφόρο Weather Elektro-L μας δίνει μια διαφορετική προοπτική της Γης. Σε αντίθεση με τις εικόνες "Μπλε Μαρμάρινο" που είναι κοινές στις εικόνες που τραβήχτηκαν από τη NASA, όπου πολλαπλές φωτογραφίες τραβήχτηκαν από αρκετές προσεγγίσεις που συγκολλήθηκαν μαζί, αυτή η εικόνα 121-megapixel κατάφερε να καταγράψει τη Γη σε μία μόνο βολή.

Σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε δει ποτέ, η εικόνα του δορυφόρου του καιρού χρησιμοποίησε δεδομένα με βάση τα μήκη κύματος του ορατού και υπέρυθρου φωτός - μια τεχνική που μετατρέπει τη βλάστηση σε σκουριασμένη κόκκινη απόχρωση είναι πολύ εμφανής στη λήψη.




Ο δορυφόρος έλαβε εικόνες από ένα σημείο πάνω από 35.000 χιλιόμετρα πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό κάθε 30 λεπτά, το οποίο στη συνέχεια συνδυάστηκε για να δημιουργήσει βίντεο από τον εκπαιδευτικό James Drake για να δείξει μια ημέρα στη ζωή του πλανήτη. Χρησιμοποίησε 350 εικόνες πλήρους ανάλυσης που ελήφθησαν από το ρωσικό κέντρο ερευνών για τη λειτουργική παρακολούθηση της γης.






Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου