ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Η τηλεμεταφορά είναι η θεωρητική μεταφορά της ύλης ή της ενέργειας από το ένα σημείο στο άλλο χωρίς να διασχίζεται ο φυσικός χώρος μεταξύ τους. Είναι ένα κοινό θέμα στη λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας, ταινία, βιντεοπαιχνίδια και τηλεόραση. Ο Brian Greene, καθηγητής φυσικής και μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Columbia και συνιδρυτής του World Science Festival, εξηγεί πώς μπορεί να γίνει τηλεμεταφορά.


Brian Greene: Είμαι ο Brian Greene, καθηγητής φυσικής και μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Columbia και συνιδρυτής του World Science Festival. Η τηλεμεταφορά είναι μια από τις περίεργες ιδέες, και υπάρχει μια εκδοχή της που οι φυσικοί τώρα χρησιμοποιούν συνήθως. Κανείς δεν τηλεμεταφέρει τους ανθρώπους από τόπο σε τόπο.


Αλλά μπορούμε να τηλεμεταφέρουμε μεμονωμένα σωματίδια. Μπορούμε να πάρουμε ένα σωματίδιο σε μια θέση, και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε από μια απόλυτα πανομοιότυπη εκδοχή του, ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες, ακριβώς την ίδια κβαντική κατάσταση, εάν με επιτρέψετε να είμαι λίγο τεχνικός.

Και αυτό σημαίνει, κατ 'ουσίαν, ότι έχετε περάσει από ένα σωματίδιο που ήταν εδώ σε ένα εδώ. Και στην πραγματικότητα, η ίδια η διαδικασία καταστρέφει το σωματίδιο εδώ. Επομένως, η μόνη έκδοση αυτού του σωματιδίου που υπάρχει όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία είναι αυτή που δημιουργήθηκε σε αυτή τη θέση.

Και οι άνθρωποι το κάνουν αυτό. Υπάρχει ένας πολύ έξυπνος φυσικός - ο Anton Zeilinger. Συνηθίζει να τηλεφορτώνει σωματίδια από την Τενερίφη στη Λα Πάλμα. Είναι ένα καταπληκτικό πράγμα που μπορείτε πραγματικά να το κάνετε αυτό. Η μεγάλη ερώτηση, φυσικά, είναι: Θα τηλεφωνήσετε ποτέ μεγάλα πράγματα όπως οι άνθρωποι;

Και οι διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για μεμονωμένα σωματίδια απλά δεν κλιμακώνονται. Δεν μπορείτε απλά να τα κλιμακώσετε για να κάνετε όλο και περισσότερα σωματίδια, δεν νομίζω. Αλλά ποιος ξέρει; 500 ή 1.000 χρόνια από τώρα, ίσως θα έχουμε κάτι στο τραπέζι που μπορούμε να δοκιμάσουμε. Αν συμβεί στη ζωή μας, μπορώ να σας πω ένα πράγμα με βεβαιότητα - δεν θα είμαι ο πρώτος που πηγαίνει σε αυτή τη συσκευή.

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου