ΗΠΑ: Βρέθηκε ο πρώτος ασθενής με βακτήρια ανθεκτικά σε όλα τα αντιβιοτικά

ΗΠΑ: Βρέθηκε ο πρώτος ασθενής με βακτήρια ανθεκτικά σε όλα τα αντιβιοτικά

Eίναι μια 49χρονη γυναίκα που μολύνθηκε με ένα στέλεχος του βακτηρίου E.coli, το οποίο αποδείχθηκε ανθεκτικό ακόμη και στην κολιστίνη

Δυσοίωνο νέο αποτελεί η ανακοίνωση από στρατιωτικούς γιατρούς στις ΗΠΑ ότι ανακαλύφθηκε ο πρώτος ασθενής στον οποίο δεν «πιάνει» κανένα αντιβιοτικό, ακόμη και το πιο ισχυρό. Η είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται ενώπιον μιας εποχής χωρίς επαρκή και κατάλληλα αντιβιοτικά - με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.
         
Η ασθενής είναι μια 49χρονη γυναίκα που μολύνθηκε με ένα στέλεχος του βακτηρίου E.coli, το οποίο αποδείχθηκε ανθεκτικό ακόμη και στην κολιστίνη, ένα παλαιό ισχυρό αντιβιοτικό τελευταίας καταφυγής, όταν όλα τα άλλα αντιβιοτικά έχουν φανεί αναποτελεματικά. Αφού ακόμη και η κολιστίνη μοιάζει ανίκανη να «καθαρίσει» μια λοίμωξη, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για όλους, γιατρούς και ασθενείς.
         
Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων-CDC (το αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει επιληφθεί της υπόθεσης και ελέγχει το ιατρικό ιστορικό της ασθενούς, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».
   
Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο πώς η ασθενής -η οποία δεν είχε κάνει κάποιο ταξίδι το προηγούμενο πεντάμηνο- κόλλησε το εν λόγω υπερ-ανθεκτικό μικρόβιο, το οποίο ανιχνεύθηκε στα ούρα της τον προηγούμενο μήνα. Το ίδιο μικρόβιο είχε αντοπισθεί αρχικά, στο τέλος του 2015, σε ένα μικρό αριθμό ζώων και ανθρώπων στην Κίνα και, στη συνέχεια, στην Ευρώπη. Η γυναίκα στις ΗΠΑ μπορεί να το κόλλησε από τρόφιμο ή από κάποιον άλλο που ήταν μολυσμένος.
         
«Βασικά, αυτό σημαίνει ότι το τέλος του δρόμου για τα αντιβιοτικά δεν απέχει και πολύ. Μπορεί να βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου θα έχουμε ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας ή που θα παθαίνουν ουρολοιμώξεις, για τους οποίους δεν θα διαθέτουμε πλέον αντιβιοτικά», δήλωσε -καθόλου καθησυχαστικά- ο διευθυντής του CDC Τομ Φρίντεν. «Για μερικούς ασθενείς ήδη δεν υπάρχουν αντιβιοτικά», πρόσθεσε.
         
Η περίπτωση της 49χρονης, η οποία στις 26 Απριλίου αναζήτησε βοήθεια σε μια στρατιωτική κλινική για μια ουρολοίμωξη, έγινε γνωστή μέσω δημοσίευσης στο περιοδικό "Antimicrobial Agents and Chemotherapy" της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας.
         
Το σούπερ-E coli περιέχει ένα γονίδιο, το mcr-1, το οποίο του παρέχει ανθεκτικότητα και έναντι της κολιστίνης. Το γεγονός ότι αυτό το γονίδιο μπορεί να μεταφερθεί σε άλλα βακτήρια και άρα έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί γρήγορα, είναι «άκρως ανησυχητικό», δήλωσε ο δρ Πάτρικ ΜακΓκαν του Στρατιωτικού Ιντιστούτου Ερευνών Γουόλτερ Ριντ, επικεφαλής της σχετικής δημοσίευσης, που έφερε το περιστατικό στο προσκήνιο.
        
 Μελέτες έχουν δείξει ότι το 30% έως 50% των αντιβιοτικών που χορηγούνται από τα νοσοκομεία και τους ιδιώτες γιατρούς, είναι περιττά ή ακατάλληλα για την περίπτωση, συμβάλλοντας έτσι στην ανθεκτικότητα των μικροβίων. Το καλό πλύσιμο των χεριών, καθώς επίσης των φρούτων και λαχανικών, παρέχει μια σχετική -αλλά όχι πλήρη- προστασία έναντι των μικροβίων.


ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Έγγραφα για εξωγήινους που ήρθαν στην Γη θα δώσει στην δημοσιότητα ο Oμπάμα !

Obama-Aliens-672284
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα δώσει στην δημοσιότητα έγγραφα που θα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ευφυούς ζωής στο Σύμπαν και που έχει επισκεφτεί τον πλανήτη μας, πριν από το τέλος του 2016, σύμφωνα με έναν αμερικανό λομπίστα.
Ο Steve Bassett, διευθυντής της ομάδας Paradigm Research, είναι ο μόνος εγγεγραμμένος λομπίστας για την «Αποκάλυψη των Εξωγήινων» στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία που σκοπό έχει να δώσει ο Λευκός Οίκος ότι γνωρίζει στην δημοσιότητα σχετικά με το θέμα των εξωγήινων.
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη του στο Express.co.uk, ο 69χρονος «κυνηγός ΑΤΙΑ» εδώ και 20 χρόνια είναι πεπεισμένος ότι το 2016 θα είναι το έτος με την πιο ιστορική ανακοίνωση του κόσμου.
Steve-Bassett-544305
Είπε: «Αυτό που θα γίνει πραγματικότητα αυτό το έτος είναι ότι σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στον κόσμο θα παίξει η πιο σημαντική είδηση που έχει βγει ποτέΚαι αυτή δεν είναι άλλη από την παραδοχή του ιδίου του Μπαράκ Ομπάμα να παραδέχεται την ύπαρξη εξωγήινων που έχουν επισκεφτεί μάλιστα την Γη». Με ότι αυτό συνεπάγεται να προσθέσουμε και εμείς.
Ο κ Bassett είναι πεπεισμένος ότι οι δύο δεκαετίες εργασίας του είναι έτοιμες να καρποφορήσουν.
Δεν μένει παρά να περιμένουμε λιγάκι αν οι διακαείς πόθοι του συμπαθούς ερευνητή κατ’αλλα επιβεβαιωθούν, αν και όπως είχαμε γράψει στις 17 Μαΐου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα δώσει τίποτα τέτοια στοιχεία στη δημοσιότητα μέχρι την λήξη της θητείας του.
Ηλίας Σιατούνης
ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Η Bayer καταθέτει προσφορά εξαγοράς για τη Monsanto

monsanto
monsanto
Ο γερμανικός όμιλος φαρμάκων και χημικών Bayer υπέβαλε προσφορά εξαγοράς στην αμερικανική εταιρία σπόρων Monsanto, με στόχο να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία αγροχημικών.
Η Monsanto αποκάλυψε την προσέγγιση της γερμανικής εταιρίας χθες πριν η Bayer επιβεβαιώσει την κίνησή της, αν και καμία δεν έχει δημοσιοποιήσει τους όρους της προτεινόμενης συμφωνίας.
Η Monsanto ανέφερε σε ανακοίνωση ότι το διοικητικό της συμβούλιο εξετάζει την πρόταση, η οποία υπόκειται σε λεπτομερή νομικό και οικονομικό έλεγχο, την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών και άλλες προϋποθέσεις. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα προχωρήσει μια συναλλαγή, δήλωσε.
ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Βρετανία: Ερευνητές κατάφεραν την αποθήκευση δεδομένων σε κρυστάλλους για δισεκατομμύρια χρόνια [Βίντεο]

vretania-erevnites-kataferan-apothikefsi-dedomenon-kristallous-disekatommiria-chronia-video
Ερευνητές στη Βρετανία ανέπτυξαν τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να αποθηκεύσουν ψηφιακά δεδομένα σε μικρούς κρυστάλλους. Η νέα τεχνολογία είναι τόσο σταθερή και ασφαλής που θα μπορούσε να φιλοξενήσει αυτά τα δεδομένα για δισεκατομμύρια έτη, σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Southampton.
Δυστυχώς, οι νέες συσκευές αποθήκευσης των ερευνητών δεν θυμίζουν τους… κρυστάλλους που είχε ο Σούπερμαν στο καταφύγιό του. Αντίθετα, έχουν το σχήμα μικρών γυάλινων δίσκων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για να αποθηκεύσουν ιστορικά ντοκουμέντα, όπως η Διακήρυξη των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, και η Βίβλος.
Ο Peter Kazansky, καθηγητής του εν λόγω πανεπιστημίου, ανέφερε πως «αυτή η τεχνολογία μπορεί να εξασφαλίσει τα τελευταία στοιχεία της ανθρωπότητας».
Κάθε δίσκος έχει χωρητικότητα 360 terabytes δεδομένων, κάτι που ισοδυναμεί με 22.500 βασικά μοντέλα iPhone.
Η «μαγεία» που κρύβεται πίσω από την τεχνολογία είναι αόρατη στο ανθρώπινο μάτι. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν ένα πολύ εξειδικευμένο laser για την κωδικοποίηση των δεδομένων σε νανοδομές μέσα σε χαλαζία.
Οι δομές αυτές μετατρέπουν τον τρόπο με τον οποίο το φως διαθλάται μέσα στο γυαλί, επιτρέποντας στα δεδομένα να «διαβαστούν» από ειδικές οπτικές συσκευές.
Οι ερευνητές αποκαλούν την μέθοδο αποθήκευσης αυτής «5D» αφού οι πληροφορίες αποκωδικοποιούνται σε πέντε διαστάσεις μέσα στις νανοδομές: το ύψος, το μήκος, το πλάτος, η κατεύθυνση και η θέση τους.
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου θα παρουσιάσουν την νέα τεχνολογία στο Σαν Φρανσίσκο την Τετάρτη, ελπίζοντας να βρουν επενδυτές για την μαζική παραγωγή και πώλησή τους.
pronews.gr

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Σύγχρονοι... Illuminati! Μυστική συνάντηση επιστημόνων στο Χάρβαρντ δημιουργεί ανθρώπινο DNA!

Σύγχρονοι... Illuminati! Μυστική συνάντηση επιστημόνων στο Χάρβαρντ δημιουργεί ανθρώπινο DNA!
Το σχέδιο ήδη εγείρει κρίσιμα ζητήματα βιοηθικής, όπως κατά πόσο ανοίγει ο δρόμος για την μαζική δημιουργία ανθρώπων χωρίς γονείς και με χαρακτηριστικά «κατά παραγγελία» στο απώτερο -και όχι άμεσο- μέλλον.
Περίπου 150 επιστήμονες συγκεντρώθηκαν σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για τη δημιουργία εκ του μηδενός ενός συνθετικού ανθρωπίνου γονιδιώματος μέσα στα επόμενα χρόνια.
Η συνάντηση έγινε την περασμένη Τρίτη στη Βοστώνη και διέρρευσε στον Τύπο μετά από μερικές μέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και της «Ουάσιγκτον Ποστ». Από τους συμμετέχοντες επιστήμονες είχε ζητηθεί να μην έλθουν σε επαφή με δημοσιογράφους ή να στείλουν μηνύματα στο Twitter στη διάρκεια της μυστικής συνάντησης.
Όπως το βλέπουν οι ίδιοι οι επιστήμονες που συμμετείχαν, το σχέδιό τους είναι μια προέκταση του αρχικού Προγράμματος Ανθρωπίνου Γονιδιώματος (Human Genome Project-HGP), γι' αυτό η αρχική ονομασία της πρωτοβουλίας τους ήταν HPG2 και μετά άλλαξε σε HPG-Write. Στόχος τους είναι να προχωρήσουν πέρα από την «ανάγνωση» (αλληλούχιση) του γενετικού υλικού του ανθρώπου, στο να «γράψουν» (συνθέσουν) το δικό τους DNA με χημικό τρόπο, όπως παραδέχθηκε ένας από τους διοργανωτές της συνάντησης, ο καθηγητής γενετικής Τζορτζ Τσερτς της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.
Η συνθετική βιολογία έχει αρχίσει ήδη να κάνει προόδους σε επίπεδο μικροοργανισμών, όμως η νέα φιλοδοξία της είναι να συντεθούν ολοκληρωμένα μεγαλύτερα γονιδιώματα ζώων και φυτών, τα οποία αρχικά θα εισαχθούν σε κύτταρα για ερευνητικούς σκοπούς.
Προς το παρόν, οι συμμετέχοντες επιστήμονες δεν μιλάνε ανοιχτά για τη δημιουργία συνθετικών ανθρωπίνων όντων, αλλά στην πορεία του δρόμου κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί (άλλωστε, τρώγοντας έρχεται η όρεξη...). Η πρόσκληση που εστάλη για την μυστική συνάντηση, έγραφε πάντως ότι αποσκοπεί «στο να συντεθεί ένα ολοκληρωμένο ανθρώπινο γονιδίωμα εντός κυττάρων μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια».
'Αλλοι σκεπτικιστές επιστήμονες, όπως από το Κέντρο Γενετικής και Κοινωνίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, ήδη εγείρουν ερωτήματα βιοηθικής -και όχι μόνο- φύσης, ενώ ανησυχούν ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για μια νέου τύπου ευγονική. Είναι π.χ. σκόπιμο, λένε, να «διαβάσει» κανείς το DNA ενός Αϊνστάιν και μετά να επιχειρήσει να το συνθέσει εξαρχής; Αν ναι, πόσα τέτοια γονιδιώματα (δηλαδή πόσοι Αϊνστάιν) θα έπρεπε να δημιουργηθούν και ποιός θα είχε δικαίωμα να το κάνει; Γενικότερα, επειδή κάτι μπορεί να γίνει εφικτό κάποια στιγμή, πρέπει και να γίνει πραγματικότητα οπωσδήποτε;
Ο Τσερτς, ο οποίος επέκρινε τους σκεπτικιστές ότι «σκιαγραφούν μια εικόνα που δεν αντιπροσωπεύει την πρωτοβουλία μας», δικαιολογήθηκε ότι αρχικά η συνάντηση είχε σχεδιασθεί να είναι ανοικτή στον Τύπο και μάλιστα να μεταδοθεί μέσω βίντεο στο ευρύτερο κοινό. Επειδή όμως θα συνοδευόταν από μια δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό, η οποία καθυστέρησε, τελικά αποφασίσθηκε η εκδήλωση να γίνει κλειστή. Υποσχέθηκε όμως ότι το σχετικό βίντεο θα δημοσιοποιηθεί σύντομα, μόλις γίνει η επιστημονική δημοσίευση.
Το HPG-Write, προς το παρόν, δεν έχει καμία χρηματοδότηση. Όμως ήδη διάφορες εταιρίες και ιδρύματα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να ενισχύσουν οικονομικά το πρόγραμμα, όπως είπε ο Τσερτς. Κάτι ανάλογο θα ζητηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και αναμένεται η αντίδρασή της. Εκπρόσωπος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείων (ΝΙΗ), του μεγαλύτερου δημόσιου χρηματοδότη επιστημονικών ερευνών στη χώρα, αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι το θέμα είναι πρόωρο.
Μέχρι σήμερα, αποτελεί ρουτίνα η τροποποίηση του DNA, με την προσθήκη, αφαίρεση ή επεξεργασία γονιδίων. Εφαρμογές αυτών των τεχνικών είναι π.χ. τα γενετικά τροποποιημένα φυτά, οι γονιδιακές θεραπείες και η δημιουργία φαρμάκων.
Όμως η σύνθεση ενός ολόκληρου γονιδιώματος είναι άλλης τάξης εγχείρημα. Μέχρι στιγμής η διαδικασία είναι δύσκολη και γεμάτη λάθη, ενώ έχει εφαρμοσθεί σχετικά αξιόπιστα σε μικρά μόνο τμήματα του DNA, μήκους έως 200 ζευγών βάσεων (τα ζεύγη βάσεων είναι οι χημικές μονάδες του γενετικού υλικού). Με τα σημερινά δεδομένα, το κόστος σύνθεσης ενός πλήρους γονιδιώματος που περιέχει τρία δισεκατομμύρια ζεύγη βάσειων, όσα περίπου το ανθρώπινο, είναι γύρω στα 90 εκατομμύρια δολάρια.
Ο πρωτοπόρος γενετιστής Κρεγκ Βέντερ έχει ήδη συνθέσει ένα βακτηριακό γονιδίωμα που αποτελείται από περίπου ένα εκατομμύριο βάσεις DNA. Το πρώτο αυτό συνθετικό γονιδίωμα μικροοργανισμού ουσιαστικά αποτελούσε αντίγραφο του πραγματικού. Φέτος ο Βέντερ παρουσίασε ένα πιο πρωτότυπο συνθετικό γονιδίωμα μήκους περίπου 500.000 βάσεων DNA.

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

ΗΠΑ: Επιστήμονες πήραν άδεια για να επαναφέρουν νεκρούς στη ζωή!

ΗΠΑ: Επιστήμονες πήραν άδεια για να επαναφέρουν νεκρούς στη ζωή!Με την βοήθεια σύγχρονων τεχνικών, της αναγεννητικής βιολογίας, της γνωστικής νευροεπιστήμης και της κλινικής ανάνηψης, Αμερικανοί επιστήμονες ευελπιστούν να κάνουν αυτό που στην ιατρική αποκαλούν «μη αναστρέψιμη κατάσταση», «αναστρέψιμη»

Δύο εταιρείες στις ΗΠΑ, η Bioquark Inc και η Revita Life Sciences κατόρθωσαν πρόσφατα να πάρουν άδεια από τις αρμόδιες αρχές για να κάνουν δοκιμές με στόχο να επαναφέρουν τους νεκρούς στην ζωή. Και μπορεί αυτό εκ πρώτης όψεως να ακούγεται απραγματοποίητο και ουτοπικό, αλλά οι επιστήμονες των δύο εταιρειών ισχυρίζονται ότι απλά θα πειραματιστούν να επαναφέρουν στην ζωή έναν νεκρό ανθρώπινο εγκέφαλο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπους, αλλά ισχύει για τα ψάρια και τα αμφίβια.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι αυτό που το ιατρικό κατεστημένο αποκαλεί «μη αναστρέψιμη κατάσταση», είναι κάτι που μπορεί να αναστραφεί και υποστηρίζουν ότι, όταν ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι νεκρός, ένας άνθρωπος μπορεί ακόμα να έχει πυρετό, οι ορμόνες του οργανισμού του βρίσκονται σε ισορροπία, η λειτουργία της πέψης εξακολουθεί να υφίσταται, το αίμα κυκλοφορεί και ακόμα, μια γυναίκα εγκεφαλικά νεκρή έχει την δυνατότητα να κυοφορεί και να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.



Βασιζόμενοι στην παραπάνω λογική οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών δήλωσαν ότι η ιατρική επιστήμη μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλά για να κρατήσει τους ανθρώπους στην ζωή, αλλά δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το να τους επαναφέρει στην ζωή, όταν αυτοί είναι εγκεφαλικά νεκροί.

Ο Ira S. Pastor, διευθύνων σύμβουλος της Bioquark Inc δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι πολύ ενθουσιασμένη με την σχετική άδεια που έλαβε και υποστήριξε ότι με την βοήθεια της αναγεννητικής βιολογίας, της γνωστικής νευροεπιστήμης και της κλινικής ανάνηψης, οι επιστήμονες θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν τομείς που μέχρι σήμερα ήταν απρόσιτοι για την ιατρική επιστήμη. Οι Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι και αν ακόμα δεν επαναφέρουν νεκρούς στην ζωή, θα μπορέσουν να βοηθήσουν ασθενείς που πάσχουν από εκφυλιστικές ασθένειες, όπως είναι το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.

Οι πρώτες επιστημονικές δοκιμές θα διεξαχθούν σε νοσοκομείο της Ινδίας.



http://www.protothema.gr/ugeia/article/575513/ipa-duo-etaireies-piran-adeia-gia-na-epanaferoun-tous-nekrous-sti-zoi/

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Στα σκαριά ρομποτικός «άποικος» του Άρη

Σε δύο χρόνια από σήμερα, το R5 του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου θα πάρει μέρος σε ένα ειδικό διαγωνισμό της NASA, μαζί με τα δύο άλλα πρωτότυπα από το ΜΙΤ και το πανεπιστήμιο της Βοστόνης.
Του Κώστα Δεληγιάννη
Ένα ανθρωποειδές ρομπότ, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατασκευή και τη συντήρηση μίας βάσης στον Άρη για αστροναύτες, κατέφθασε στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου για την επόμενη φάση εξέλιξής του.
Το μηχάνημα έχει ύψος 1,80 μέτρα και παραχωρήθηκε στο ίδρυμα της Σκωτίας σε συνεργασία με τη NASA, η οποία κατασκεύασε την αρχική εκδοχή του το 2013.
Δύο ακόμη ανάλογα πρωτότυπα έχουν δοθεί στο ΜΙΤ στη Μασαχουσέτη και το πανεπιστήμιο της Βοστόνης.
Ονομάζεται Βαλκυρία (ή αλλιώς R5) και προς το παρόν μπορεί να περπατήσει και να πραγματοποιήσει ορισμένες βασικές κινήσεις.
Σκοπός ωστόσο των ερευνητών είναι να το «προικίσουν» με πολύ πιο εξελιγμένες δεξιότητες, ώστε να μπορεί να φέρει σε πέρας αρκετές εργασίες στον Άρη.

© UNIVERSITY OF EDINBURGH
Στόχος της NASA είναι να βρεθεί στον Κόκκινο Πλανήτη πριν από τη δεκαετία του 2030, όταν εκτιμάται πως θα γίνουν οι πρώτες επανδρωμένες αποστολές στον Κόκκινο Πλανήτη.
Το μηχάνημα ζυγίζει 125 κιλά, ενώ οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τη βάδισή του, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα δύο ρομποτικά του «χέρια».
Παράλληλα, θα αναβαθμίσουν τους αισθητήρες που βρίσκονται στο «σώμα» του, για να μπορεί να αντιλαμβάνεται καλύτερα το περιβάλλον, ενώ στόχος τους είναι να εξελίξουν όλα εκείνα τα συστήματα που θα επιτρέπουν στο ρομπότ να συνεργάζεται με ανθρώπους, άλλα και άλλα μηχανήματα.
«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο επιστημονικό εγχείρημα», ανέφερε στο BBC ο Σέθου Βιγιάκουμαρ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο και διευθυντής του Κέντρου Ρομποτικής του Εδιμβούργου.
«Στόχος μας είναι να βρούμε λύσεις για όλες τις τεχνικές προκλήσεις που υπεισέρχονται στην ανάπτυξη ενός ανθρωποειδούς ρομπότ μεγάλης κλίμακας».
Το ρομπότ έχει ανθρωποειδή μορφή για να μπορεί να συνεργάζεται με τον άνθρωπο ή να αναλαμβάνει επικίνδυνες εργασίες.
Έτσι, όπως ελπίζουν οι κατασκευαστές του, θα μπορέσει να ταξιδέψει στον Άρη αρκετά χρόνια πριν από τους πρώτους αστροναύτες, για να προετοιμάσει τις υποδομές που θα «υποδεχθούν» αργότερα τους πρώτους ανθρώπους.  
Σε δύο χρόνια από σήμερα, το R5 του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου θα πάρει μέρος σε ένα ειδικό διαγωνισμό της NASA, μαζί με τα δύο άλλα πρωτότυπα από το ΜΙΤ και το πανεπιστήμιο της Βοστόνης.
Μέσα από τις δοκιμασίες που θα περάσουν, θα διαπιστωθεί ποιο από αυτά έχει εξελιχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό, ώστε να μπορεί να πραγματοποιήσει με επιτυχία μία αποστολή στον Άρη.

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Επίτευγμα-ορόσημο: Εργαστηριακή καλλιέργεια ανθρωπίνου εμβρύου δύο εβδομάδων

Επιστήμονες από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ κατάφεραν για πρώτη φορά να διατηρήσουν εν ζωή στο εργαστήριό τους -έξω από τη μήτρα- ένα ανθρώπινο έμβρυο για 13 μέρες.


Το προηγούμενο ρεκόρ παραμονής ήταν περίπου επτά μέρες και αφορούσε τις καλλιέργειες εμβρύων για ερευνητικούς σκοπούς. Στη συνέχεια, τα έμβρυα έπρεπε να εμφυτευθούν σε μια πραγματική μήτρα για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν περαιτέρω.

Το επίτευγμα χαρακτηρίσθηκε «ορόσημο», καθώς, μεταξύ άλλων, ελπίζεται ότι θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και των βλαστοκυτταρικών αναγεννητικών θεραπειών, ενώ θα ρίξει περισσότερο φως στα πρώτα-πρώτα στάδια ανάπτυξης ενός ανθρώπου, για τα οποία μέχρι σήμερα οι επιστήμονες έχουν κενά στις γνώσεις τους.

Από την άλλη, αναζωπυρώνεται η επιστημονική και βιοηθική διαμάχη κατά πόσο πρέπει να διατηρηθεί το τωρινό όριο των 14 ημερών, πέρα από το οποίο απαγορεύεται -μετά από διεθνή συμφωνία εδώ και πολλά χρόνια- να διατηρείται ένα ανθρώπινο έμβρυο στον «σωλήνα». Στην πραγματικότητα, το όριο αυτό είχε έως τώρα θεωρητική αξία, αφού οι ερευνητές -και να ήθελαν- δεν μπορούσαν να το φθάσουν. Όμως τώρα, που κατάφεραν να διατηρήσουν ένα έμβρυο σχεδόν για 14 μέρες, τίθεται το ζήτημα αν το όριο πρέπει να διατηρηθεί ή να επεκταθεί.


Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Κέμπριτζ και Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής την καθηγήτρια Μαγκνταλένα Ζερνίκα-Γκετς και τον καθηγητή Αλί Μπριβανλού αντίστοιχα, έκαναν δύο ξεχωριστές επιστημονικές δημοσιεύσεις στα περιοδικά "Nature" και "Nature Cell Biology".

Οι επιστήμονες βρήκαν έναν τρόπο να μιμούνται στο εργαστήριο (στο τρυβλίο καλλιέργειας Πέτρι) το περιβάλλον της μήτρας και έτσι να διατηρούν για διπλάσιο χρόνο το ανθρώπινο έμβρυο από ό,τι έως τώρα, επιτρέποντάς του να συνεχίζει να αναπτύσσεται στον «σωλήνα», εωσότου γίνει δύο εβδομάδων.

Φυσιολογικά το πρώιμο έμβρυο -που λέγεται βλαστοκύστη- εμφυτεύεται στη μήτρα περίπου την έβδομη μέρα μετά τη γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο. Οι ερευνητές πέτυχαν μια ανάλογη τεχνητή «εμφύτευση», δημιουργώντας εργαστηριακές συνθήκες ανάλογες της μήτρας.

Διαπίστωσαν, προς μεγάλη τους έκπληξη, ότι το έμβρυο -παρόλο που δεν βρισκόταν σε πραγματική μήτρα- συνέχισε να αυτοοργανώνεται και να αναπτύσσεται. Οι επιστήμονες διέκοψαν μόνοι τους την ανάπτυξή του για να μην περάσουν το νομικό όριο των 14 ημερών.

Η αδυναμία ενός εμβρύου να εμφυτευθεί στη μήτρα αποτελεί βασική αιτία των πρώιμων αποβολών στις γυναίκες.

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Διάσημος ογκολόγος: Αυτά τα τρόφιμα καταπολεμούν τον καρκίνο

Διάσημος ογκολόγος: Αυτά τα τρόφιμα καταπολεμούν τον καρκίνο [εικόνες]
Μια οποιαδήποτε διατροφή δεν προκαλεί ούτε θεραπεύει τον καρκίνο. Αλλά μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους, γιατί ορισμένα τρόφιμα, χάρη στις αντιοξειδωτικές τους δράσεις, προστατεύουν περισσότερο από άλλα.
Ο διάσημος ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ, διευθυντής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, το Pitié-Salpêtrière του Παρισιού έγινε περισσότερο γνωστός στο πλατύ κοινό από τη στιγμή που άρχισε να εξηγεί αναλυτικά τι πρέπει να τρώει και να μην τρώει κάποιος.

Αυτή είναι η λίστα των τροφίμων που προτείνει ότι πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου:
  • Ρόδι
  • Πράσινο τσάι
  • Κουρκουμάς
  • Καφές
  • Ντομάτες
  • Αυγό και ψωμί ολικής
  • Μπρόκολο και λάχανο
  • Μικρά ψάρια, όπως σαρδέλες, σκουμπρί, γαύρος και ρέγγες
  • Κόκκινο κρασί με μέτρο
  • Προς αποφυγή: όλα τα τρόφιμα που έχουν παραψηθεί ή καεί
Ο ογκολόγος, μαζί με την σεφ Καρολίν Ροστάνγκ γράφει βιβλία διατροφής και προτείνει συγκεκριμένες συνταγές, πραγματικές λιχουδιές.
Μερικές από τις συνταγές του:
Μπρουσκέτα με ψωμί, άνιθο, αβοκάντο, γαρίδες ψητές, κάπαρη, ελαιόλαδο, λιαστή ντομάτα, ραπανάκι, ρόκα
Λεπτές φέτες μοσχάρι με μπρόκολο, φύτρες σόγιας, κρεμμύδι φρέσκο, λάιμ, κόλιανδρο φρέσκο, γκότζι, σουσάμι
Κέηκ με πράσινο τσάι Μάτσα
Ρόφημα από πατζάρια και ρόδι, ξύδι μπαλσάμικο, φινόκιο, λεμόνι, σχοινόπρασο
Σε μια συνέντευξή του στο notretemps.com ο διάσημος ογκολόγος δήλωσε:
To τσιγάρο είναι ο πρώτος φίλος του καρκίνου;
Το τσιγάρο είναι η πρώτη αιτία καρκίνου και είναι υπεύθυνο για έναν καρκίνο στους τρεις. Αλλά γνωρίζουμε σήμερα ότι η ανάπτυξη της ασθένειας εξηγείται επίσης από έναν συνδιασμό πολλών αιτίων εκ των οποίων καμία μόνη της δεν μπορεί να ξεκινήσει την αφύσικη εξέλιξη των κυττάρων. Πολύς ήλιος σε νεαρή ηλικία, πολύ κινητό τηλέφωνο, πολύ στρες, πολύ μολυσμένος αέρας, ακατάλληλα τρόφιμα ή ακόμη έλλειψη σωματικής άσκησης καταλήγουν να «τρελάνουν» όλο το ανοσιοποιητικό σύστημα.
Είναι σημαντική η διατροφή;
Απόλυτα! Το να τρώει κανείς βιολογικά προϊόντα και να έχει υγιεινή ζωή δεν είναι βέβαια εμβόλιο κατά του καρκίνου αλλά μπορεί να μειώσει τους κινδύνους.
Εσείς αλλάξατε ο ίδιος τις συνήθειές σας;
Ναι, τρώω περισσότερα αντιοξειδωτικά όπως κουρκουμά και σκόρδο και και σαν άσκηση κάνω χαλάρωση, την οποία έχω ενσωματώσει στο πρόγραμμά μου. Ο καθένας πρέπει να καταστρώνει τη δική του στρατηγική ευτυχίας για να προστατευθεί από τις συνέπειες της στενοχώριας ή από τις δυσκολίες της ζωής.

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Απίθανο: Γυναίκα στην Ινδία γέννησε σε ηλικία 70 ετών με εξωσωματική ! [εικόνα]

Απίθανο: Γυναίκα στην Ινδία γέννησε σε ηλικία 70 ετών! [εικόνα]
Μέχρι ποια ηλικία μπορεί να γεννήσει μια γυναίκα; Οι απαντήσεις ποικίλουν, ανάλογα με τον άνθρωπο, αλλά σε καμία περίπτωση η απάντηση δεν είναι ο αριθμός... 70.
Η Ινδή έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που κατάφερε να γεννήσει. Μετρώντας 70 χρόνια ζωής, η Daljinder Kaur έφερε στον κόσμο ένα υγιές αγοράκι, γεγονός που προκάλεσε εντυπώσεις αλλά και έντονες αντιδράσεις.
Εχοντας μπει στην τρίτη ηλικία, είναι άγνωστο το κατά πόσο αυτή και ο 79χρονος άνδρας της θα μπορέσουν να προσφέρουν στο νεογέννητο παιδί τους τα απαραίτητα. Εχοντας φτάσει σε τέτοια ηλικία, είναι σχεδόν σίγουρο πως οι δύο γονείς δεν θα μπορέσουν να παρέχουν στο αγόρι τους μια... ομαλή ζωή, μέχρι και την ενηλικίωση του.
(Φωτογραφία από: DailyMail)
Παρόλα αυτά, η μητέρα δηλώνει πως δεν ήταν αρκετά μεγάλη ώστε να αποκτήσει παιδί για πρώτη φορά, για να προσθέσει πως μετά την γέννηση του γιου της, πιστεύει πως η ζωή της είναι ολοκληρωμένη. «Ο θεός θα φροντίσει για όλα» τονίζει ο Mohinder Singh Gill, πατέρας του μικρού Armaan.
Φυσικά το παιδί γεννήθηκε με εξωσωματική, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι γενετικές ανωμαλίες, που στην περίπτωση του ηλικιωμένου ζευγαριού φάνταζαν ως το πιθανότερο σενάριο. «Είμαστε παντρεμένοι για 46 χρόνια και πλέον είχαμε σχεδόν χάσει τις ελπίδες μας να κάνουμε ένα παιδί. Τόσο εγώ, όσο και ο άντρας μου είμαστε πολύ στοργικοί» είπε η Kaur.  
Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ινδία, μια χώρα με τεράστια ποσοστά γεννήσεων, η στειρότητα θεωρείται «κατάρα» και πολλές φορές αποτελεί μεγάλη ταπείνωση για το ζευγάρι. Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, είναι πως η γυναίκα που ως τώρα κρατούσε τα σκήπτρα της «μεγαλύτερης», είναι επίσης Ινδή και είχε γεννήσει σε πολύ κοντινή ηλικία με την Kaur.
ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share: