Αποκαλύψεις για την ύπαρξη εξωγήινων έκανε πρώην εργαζόμενη της NASA [Βίντεο]

Αποκαλύψεις για την ύπαρξη εξωγήινων έκανε μια πρώην εργαζόμενη της NASA.
Σύμφωνα με την Dona Hare κατά τις προσεδαφίσεις στη Σελήνη, που οργάνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία εμφανίσθηκαν τρία Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ ή UFO) και αμέσως συγκάλυψαν το περιστατικό δίνοντας του την ονομασία Santa Claus (Άγιος Βασίλης).
Η ίδια, όπως δημοσιεύει η dailymail, επικαλείται διάφορες πηγές που δεν κατονομάζει και εξομολογείται δημόσια σε βίντεο πολύ παράξενα πράγματα όσον αφορά στην ύπαρξη εξωγήινων.
Η Hare εργαζόταν ως illustrator και τεχνικός φωτογραφίας στη NASA, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα έχει βραβευθεί αρκετές φορές για τη δουλειά της.
«Ξαφνιάστηκαν όταν διαπίστωσα πως υπήρχε πρωτόκολλο για το ρετουσάρισμα των φωτογραφιών και την εξαφάνιση των ATIA που μπορεί να υπήρχαν στις φωτογραφίες που συνέλεγε η NASA» δηλώνει και περιγράφει ένα περιστατικό, που της ανέφερε ένας συνάδελφός της σύμφωνα με τον οποίο άκουσε την εμπειρία που είχαν οι αστροναύτες στο Φεγγάρι όταν είδε τα ΑΤΙΑ.
«Τρεις ιπτάμενοι δίσκοι τους ακολουθούσαν» λέει η Hare και προσθέτει: «Προληπτικά οι αστροναύτες, όταν επέστρεψαν μεταφέρθηκαν σ΄ένα δωμάτιο, στη ζώνη καραντίνας και ενημερώθηκαν από κάποιον άνδρα σχετικά με το τι πρέπει να πουν και περισσότερο να μην πουν».
Η Hare εργαζόταν ως illustrator και τεχνικός φωτογραφίας στη NASA, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα έχει βραβευθεί αρκετές φορές για τη δουλειά της
Επιπλέον η Hare ισχυρίζεται πως η NASA είχε απειλήσει πως όποιος αποκαλύψει ότι υπηρεσία εξαφανίζει από τις φωτογραφίες που έχει συλλέξει τα ΑΤΙΑ τότε αυτό το άτομα θα έχανε τη σύνταξή του.
Η Dona Hare αφηγείται ακόμη μια ιστορία που αυτή τη φορά έχει να κάνει μ΄έναν άντρα που εργαζόταν ως φύλακας ασφαλείας στη NASA και την επισκέφθηκε στο γραφείο της τρομοκρατημένος υποστηρίζοντας πως φοβόταν για τη ζωή του.
«Είπε ότι μια ομάδα στρατιωτών τον έβαλε να κάψει μια σειρά από φωτογραφίες που όμως δεν του επέτρεπαν να κοιτάξει. Κάποια στιγμή είδε σε μια φωτογραφία ένα UFO και μόλις αυτό έγινε αντιληπτό ένας από τους στρατιώτες τον χτύπησε στο κεφάλι με το πίσω μέρος του όπλου του».
«Εμένα δεν με έχουν απειλήσει αλλά μου έχουν στείλει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να μιλάω γι΄αυτά τα πράγματα» λέει η ίδια.
Η dailymail, σημειώνει στο ρεπορτάζ της, επικοινώνησε με τη NASA προκειμένου να ακούσει και τη δική της πλευρά, ωστόσο η αμερικανική υπηρεσία δεν έχει ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο αίτημα.
huffingtonpost.gr

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Ο Οθωμανός πειρατής Μπαρμπαρόσα γεννήθηκε Έλληνας

Πειρατής Μπαρμπαρόσα
Σε μια από τις άγριες επιδρομές των Πειρατών, τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου του 1538 ο Μπαρμπαρόσα με όλο του τον στόλο περίπου 80 πλοία αρχίζει τις επιδρομές του στα νησιά του Αιγαίου και βασικά στην Κρήτη.
Ο Χαϊρεντίν (όνομα που σημαίνει Δώρο Θεού) Μπαρμπαρόσα ή Κοκκινογέννης γεννήθηκε στον Παλαιόκηπο Γέρας στη Λέσβο. Το πραγματικό του όνομα είναι Γιακούπογλου Χιζίρ. Ο πατέρας του ήταν σπαχής ονόματι Γιακούπ και η μητέρα του ελληνίδα χριστιανή από τη Λέσβο, ονόματι Κατερίνα. Αρκετοί ιστορικοί θεωρούν πιθανό ότι και ο πατέρας του ήταν Έλληνας Γενίτσαρος και καταγόταν από τα Γιαννιτσά. Είχε κι ένα αδελφό τον Αρούτζ.
Ο Μπαρμπαρόσα θεωρείται ο κατεξοχήν οργανωτής του οθωμανικού στόλου, στον οποίο κατείχε τον βαθμό του ναυάρχου. Αργότερα έγινε σουλτάνος του Αλγερίου και τελικά Μπεϊλέρ Μπέης (Αρχιμπέης) του Αιγαίου, ένα από τα μεγαλύτερα οθωμανικά αξιώματα.
Κατά τη διάρκεια των κατακτητικών και αρπακτικών επιδρομών του ο Μπαρμπαρόσα έστειλε τους Τούρκους και αλγερινούς πειρατές του ενάντια πολλών νησιών του Αιγαίου, ειδικά στις Κυκλάδες καθώς και στα Κύθηρα, στην περιοχή του Τσιρίγου.
Αυτό που επακολούθησε ήταν η ερήμωση του νησιού. Λέγεται ότι σκοτώθηκαν 7.000 άμαχοι και οι υπόλοιποι πουλήθηκαν ως σκλάβοι, ενώ εκείνοι που κατόρθωσαν να διαφύγουν, κρύφτηκαν στα βουνά ή πέρασαν στην Πελοπόννησο. Ακόμα και σήμερα στην πρωτεύουσα του νησιού τον Άγιο Δημήτριο, γνωστή ως Παλαιοχώρα είναι διακριτά τα ίχνη της ερήμωσης από εκείνη την πειρατική λαίλαπα.
Ο Μπαρμπαρόσα ήταν έξυπνο, φωτεινό μυαλό με τάσεις παρωδίας και είχε εντυπωσιακό τρόπο ομιλίας. Καλός στην στρατηγική, ιδιαίτερα στη ναυτική δράση και αγαπούσε τους υφισταμένους του, φρόντιζε δε να τους εκπαιδεύει καλά.
Κάποτε είχε πει για το μαθητή του Τουργκούτ ότι «ο Turgut είναι καλύτερος από μένα». Πολλοί από τους μαθητές του έγιναν Διοικητές ναυτικών μονάδων αργότερα. Είχε το χάρισμα να λέει ανέκδοτα. Σωματικά, ο Μπαρμπαρόσα είχε σκούρα όψη, μέσο ύψος και ήταν ευτραφής. Τα μαλλιά, γένια, φρυδιών και των βλεφαρίδων ήταν πλούσια, αρκετά κόκκινα και τα φρύδια του ενωμένα.
Η κόρη του καπετάνιου Τουργκούτ, Ρέις ,ήταν παντρεμένη με τον γιο του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές μπορούμε να υποθέσουμε πως ήταν παντρεμένος, αλλά δεν υπάρχει καμία πηγή αναφέροντας τα πραγματικά στοιχεία. Μιλούσε πέντε κύριες γλώσσες της Μεσογείου, την ελληνική, την αραβική, την ισπανική, την ιταλική και τη γαλλική. Αγαπούσε τη μουσική.
Από τους δύο αδελφούς Μπαρμπαρόσα ο μεγαλύτερος, ο Αρούτζ, ήταν ο ο πρώτος που ακολούθησε τον δρόμο της πειρατείας, υπογράφοντας σε μια κουρσάρικη γαλέρα που είχε ως βάση του το νησί, κρησφύγετο για τους Έλληνες και Μουσουλμάνους πειρατές.
Αιχμαλωτίστηκε από τους Ιππότες της Ρόδου και υποχρεώθηκε να υπηρετεί ως σκλάβος, μέχρις ότου τον αγόρασε ένας Αιγύπτιος εμίρης. Τα αδέλφια ξανάσμιξαν στην Αλεξάνδρεια και με τη βοήθεια του εμίρη αποδείχθηκαν επιτυχημένοι επιδρομείς.
Το 1512 ο Αρούτζ έχασε το ένα του χέρι σε μια προσπάθεια να καταλάβει ένα ισπανικό οχυρό στη βορειοαφρικανική ακτή ενώ νικήθηκε πάλι μετά από δύο χρόνια. Από τότε σημειώθηκε αλλαγή στη δραστηριότητα των δύο αδελφών.
Οι επιθέσεις τους εστιάζονταν όλο και περισσότερο στον Ισπανικό στόλο και τις παράκτιες εγκαταστάσεις του. Όταν ο σουλτάνος του Αλγερίου απέτυχε να ανταποκριθεί κατάλληλα στην ισπανική απειλή το 1516, ο Αρούτζ του επιτέθηκε με μια κουρσαρική δύναμη και αφού τον σκότωσε, αυτοανακηρύχθηκε σουλτάνος.
Το 1518 οι μάχες με τους Ισπανούς εντάθηκαν. Σε μια επίθεση εναντίον των ισπανικών εγκαταστάσεων στο Οράν, ο Αρούτζ δέχθηκε αιφνιδιαστική επίθεση και αναγκάστηκε να κλειστεί στην πόλη Τλεμτσέν. Προσπαθώντας να σπάσει τον κλοιό σκοτώθηκε.
Ο Χαΐρεντίν, συμμάχησε με τους Οθωμανούς και ονομάστηκε επίσημα σουλτάνος του Αλγερίου. Συνέχισε της επιθέσεις του ενάντια στα ισπανικά εμπορικά. Το 1535 έχασε την Τυνησία αλλά κατέλαβε τη Μαγιόρκα και τη Νίκαια, νικώντας παράλληλα τον χριστιανικό στόλο που απειλούσε την ανατολική Μεσόγειο.
Κι εδώ είναι η σειρά της Κρήτης που πάρα πολλές φορές έγινε επίκεντρο και στόχος των Πειρατών πόσο μάλλον του πιο φοβερού πειρατή που πέρασε ποτέ από το Κρητικό και Λιβυκό πέλαγος. Το δουλεμπόριο ανθούσε στο νησί πολλές φορές κάτω από την ανοχή των βενετσιάνιωνν αρχών .
Σε μια από τις άγριες επιδρομές των Πειρατών, τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου του 1538 ο Μπαρμπαρόσα με όλο του τον στόλο περίπου 80 πλοία αρχίζει τις επιδρομές του στα νησιά του Αιγαίου και βασικά στην Κρήτη. Βρισκόμαστε περίπου στην εποχή του τέταρτου βε νετοτουρκικού πολέμου και ο φοβερός κουρσάρος προσπαθεί να κυριέψει τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τον ίδιο τον Χάνδακα.
Το κύριο ενδιαφέρον του στρέφεται εναντίον της Σητείας όπου η φρουρά δεν ήταν τόσο ισχυρή. Καταφέρνει να λεηλατήσει και να καταλάβει το φρούριό της καθώς και πολλά χωριά της περιοχής. Χιλιάδες κρητικοί αιχμάλωτοι πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα της Μπαρμπαριάς.
Στην ιστορία επίσης έμεινε γνωστή η δράση του στην περίφημη Ναυμαχία της Πρέβεζας στις 25 Σεπτεμβρίου 1538 κατόπιν εντολής του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, και του ενωμένου στόλου του Ιερού Συνασπισμού των χριστιανικών χωρών, η οποία συστήθηκε από τον Πάπα Παύλο Γ΄, υπό τον Γενοβέζο ναύαρχο Αντρέα Ντόρια.
Μέσα σε μόλις δύο ημέρες διαλύει τις παρατάξεις των Βενετών και παπικών πλοίων και αναγκάζει τον Ντόρια να οπισθοχωρήσει. Αποπλέει στην Κωνσταντινούπολη και φέρνει πίσω 18 πλοία με λάφυρα και 7000 αιχμαλώτους. Εγκαθίσταται πλέον στο Μπεσικτάς της Πόλης, όπου σε ηλικία 83 ετών άφησε την τελευταία του πνοή από φυσικά πλέον αίτια στις 4 Ιουλίου 1546.
Ο τάφος του βρίσκεται στο κτήμα του δίπλα στην έπαυλή του στο Μπεσικτάς έτσι ώστε να μπορεί να βλέπει τη θάλασσα…


Read more http://apocalypsejohn.com/othomanos-piratis-mparmparosa-gennithike-ellinas/


ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ Λ-SAT...!!!

Εκτόξευετε ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος, Λ-sat, στο διάστημα από το Wallops Flight Facility της NASA, με πύραυλο Antares της Orbital Sciences.

«Είναι μια επίδειξη του παγκοσμίως διαπρέποντος επιστημονικού ελληνικού μυαλού», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Lamda Team.

 


Όπως αναφέρει το theTOC.gr, η Lamda Team χρησιμοποιεί ως μότο της τη φράση «Greek minds at work» και αποτελείται από Ελληνες επιστήμονες και φοιτητές. Η ομάδα των Ελλήνων επιστημόνων εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ και έχει επικεφαλής ερευνητή τον Περικλή Παπαδόπουλο, καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια.

Δέκα Eλληνες επιστήμονες έως 25 χρόνων

Με δεδομένο ότι το κόστος για να βγει ένας δορυφόρος στο διάστημα κυμαίνεται στα 300 με 400 εκατομμύρια δολάρια, ο Ελληνας καθηγητής πρότεινε την κατασκευή ενός μικροδορυφόρου που κοστίζει 100.000 δολάρια, με την προϋπόθεση αυτός να αποτελέσει το πρώτο ελληνικό διαστημικό πρόγραμμα.

 


Η NASA συναίνεσε και η χρηματοδότηση προήλθε από ομογενείς. Δέκα Eλληνες επιστήμονες έως 25 χρόνων, με εξειδίκευση σε ρομποτική, ηλεκτρονικά, software και επικοινωνία, συνέστησαν τη διεπιστημονική ομάδα, ενώ συνεργάστηκαν άτομα από το Σαν Χοσέ, τη Ν. Υόρκη, την Αθήνα, το Λονδίνο, το Παρίσι και άλλα μέρη του κόσμου. Οι νεαροί Ελληνες μετακόμισαν στις ΗΠΑ ενώ στην ομάδα υπάρχουν και δύο κοπέλες.

Η εκτόξευση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΑΣΑ

Ο Λ-sat είναι ένας μικρού μεγέθους δορυφόρος ο οποίος διαθέτει τεχνολογία αμφίδρομης επικοινωνίας με συστήματα εδάφους για επιχειρησιακούς σκοπούς και «βαφτίστηκε» με τον ελληνικό γράμμα «Λ» από τις λέξεις: Ελλάς – Ηλιος - Λίθος (δηλαδή «Γη του φωτός»). Εχει προγραμματιστεί να παραμείνει στο διάστημα για περίπου 300 μέρες.


Θα εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τις γεωγραφικές συντεταγμένες των ελληνικών εμπορικών πλοίων και θα προσφέρει τη δυνάτοτητα άμεσης επικοινωνίας με τον καπετάνιο. Τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι ενοποιημένα και λειτουργούν χάρη σε ένα σύστημα παροχής ενέργειας και έναν κύριο υπολογιστή που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τον Λ-sat.

 


Ως προς το ερευνητικό σκέλος μεταφέρει ένα νέο επιστημονικό πείραμα, με σκοπό τη μέτρηση της επίδρασης της ακτινοβολίας στο γραφένιο υπό κανονικές συνθήκες σε χαμηλή γήινη τροχιά. Η εκτόξευσή του, είχε αρχικά προγραμματιστεί για το, Σάββατο, αλλά μετατέθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. 

 


«Θέλω να δώσω κίνητρο στα νέα παιδιά στην Ελλάδα να συνεχίσουν να ονειρεύονται», είχε δηλώσει ο καθηγητής Περικλής Παπαδόπουλος, που μετά την εκτόξευση του Λ-sat, σχεδιάζει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα συνδέει «μέντορες», μεσήλικες επαγγελματίες ελληνικής καταγωγής με νέους στην Ελλάδα που αναζητούν κατευθύνσεις και πληροφορίες για τη χάραξη της επαγγελματικής τους πορείας, εντός ή εκτός συνόρων. 


ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

"Βρετανοί αποκαλύπτουν φυλή στην Τουρκία που μιλάει αρχαία ελληνικά!" (βίντεο)

Όμως, στα Romeyka έχει διατηρηθεί». Μια πιθανότητα είναι ότι οι ομιλητές αυτής της διαλέκτου είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ζούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας πριν από τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ., όταν η περιοχή αποικίστηκε αρχικά.
Αλλά είναι επίσης πιθανό να είναι απόγονοι αυτόχθονων πληθυσμών ή μίας μεταναστευτικής φυλής οι οποίοι αναγκάστηκαν να μιλούν τη γλώσσα των αρχαίων ελληνικών αποικιοκρατών.

Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι ευσεβείς μουσουλμάνοι, γι΄ αυτό και είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Τουρκία μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.




ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

"Ο μύθος και η ονομασία του Αιγαίου Πελάγους!"

Στο μύθο του Αιγαία του μυθικού βασιλιά της Αθήνας μαθαίνουμε οτι όταν ο Θησέας , έφυγε για την Κρήτη με σκοπό να σκοτώσει τον Μινώταυρο, του ζήτησε αν είχε καταφέρει να επιζήσει από το Λαβύρινθο,να αλλάξει τα πανιά του πλοίου του στην επιστροφή. Ο Θησέας ταξίδεψε για την Κρήτη με μαύρα πανιά. Το σημάδι ότι σκότωσε τον Μινώταυρο θα ήταν να έχει άσπρα πανιά το πλοίο στην επιστροφή.Ο Αιγαίας, σύμφωνα πάντα με το μύθο, περίμενε στο Σούνιο να επιστρέψει ο γιος του από την Κρήτη και να μπορεί να δει το πλοίο από μακριά.Όμως, ο Θησέας, παρ’ ότι είχε σκοτώσει τον Μινώταυρο, ξέχασε να αλλάξει τα πανιά. 


Είδε ο Αιγαίας το καράβι να επιστρέφει με μαύρα πανιά και νόμισε ότι το ταυροκέφαλο τέρας είχε εξοντώσει τον Θησέα. Με αυτή τη σκέψη, χωρίς να περιμένει να προσεγγίσει το καράβι στην ακτή, έπεσε από τους βράχους του Σουνίου στη θάλασσα και πνίγηκε. Έκτοτε, η θάλασσα λέγεται Αιγαίο. Ακόμη και σήμερα ,ο μύθος λέει, ότι το Αιγαίο πήρε το όνομά του από τον Αιγαία.Εκτός από αυτό το μύθο όμως υπάρχουν και άλλες εκδοχές, που μπορεί και να είναι οι πραγματικές.Η εκδοχή της Αιγηίδας μιλάει για τη μεγάλη στεριά που βρισκόταν στη θέση που καλύπτει σήμερα η θάλασσα του Αιγαίου.Στις αρχές του Μειόκαινου, οι γεωλογικές αναταράξεις κάνουν να αναδυθεί από τα νερά η Αιγηίδα. 

Και σε μια επόμενη φάση αναταράξεων, που κράτησε μερικά εκατομμύρια χρόνια, αυτή η μεγάλη, συμπαγής στεριά, η Αιγηίδα άρχισε να κατακερματίζεται και να δημιουργούνται στο σώμα της λεκάνες λιμνών ή να εισχωρούν θάλασσες, αλλάζοντας διαρκώς τη μορφολογία της περιοχής. Οι αλλαγές συνεχίζονται μέχρι και το τέλος του Πλειόκαινου, δηλαδή μέχρι πριν από 12 εκατομμύρια χρόνια. Όλη εκείνη την περίοδο συμβαίνουν ως επί το πλείστον κατακρημνίσεις, που διαδέχονται η μια την άλλη σε μεγάλες χρονικές αποστάσεις μεταξύ τους. Η τελική διαμόρφωση της περιοχής του Αιγαίου έγινε την περίοδο του Πλειστόκαινου (από το 2000000 π.Χ. μέχρι το 10000 π.Χ.).

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτές όλες τις μεταβολές έχουν παίξει οι εκρήξεις των ηφαιστείων, με πρώτο και καλύτερο αυτό της Σαντορίνης. Ωστόσο, αυτό που ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση είναι το όνομα. Και το όνομα Αιγηίς δεν διαφέρει στη ρίζα του από το όνομα Αιγαίο. Είναι προφανές ότι το όνομα Αιγηίς έχει δοθεί πολύ μετά αφ’ ότου συνέβησαν οι μεταβολές που διαμόρφωσαν το τοπίο.Όμως, ουδείς αμφιβάλλει ότι το όνομα Αιγαίο είναι προϊστορικό. Η καταφυγή στους μύθους είναι κι εδώ αναγκαία, τη στιγμή που δεν υπάρχουν άλλου είδους μαρτυρίες.Οι περισσότεροι μελετητές συμφωνούν ότι το όνομα Αιγαίο προέρχεται από τη λέξη Αίγα (Αίξ, αιγός, που θα πει: κατσίκα). Διαφέρουν ωστόσο οι εξηγήσεις που αιτιολογούν την προέλευση του ονόματος του Αιγαίου από τη λέξη αίγα. 

 Η εκδοχή που φτάνει βαθύτερα στο χρόνο, αγγίζοντας την προϊστορία, αναφέρεται στο μύθο της ανατροφής του Κρηταγενή Δία στη σπηλιά του Δικταίου Άντρου. Την τροφή του κυνηγημένου νεαρού Θεού από τον πατέρα του, τον Κρόνο την εξασφάλιζε μια Αίγα (μια κατσίκα), η Αμάλθεια. Κι όταν η Αίγα αυτή ψόφησε, ο Δίας πήρε την προβιά της, δηλαδή την Αιγίδα και τη φόρεσε. Να σημειωθεί εδώ ότι ακόμη και σήμερα στην Κρήτη οι κατσίκες λέγονται με το αρχαίο τους όνομα: αίγες.Η Αθηνά πήρε και από αυτό το μύθο την κατσικίσια προβιά του Δία και τύλιξε μ’ αυτή την ασπίδα της. Ωστόσο, ο ίδιος ο Δίας κράτησε δικό του το επίθετο Αιγίοχος!Η αίγα στη Μινωική Κρήτη είναι ένα από τα Ιερά ζώα. Στο ρυτό της Κάτω Ζάκρου εικονίζονται αίγαγροι να επιστέφουν ένα Ιερό Κορυφής, μαζί με τα Ιερά Διπλά Κέρατα. Και δεν είναι αυτή η μοναδική περίπτωση.Αργότερα, σε πολλές παράκτιες περιοχές του Αιγαίου υπάρχουν τα Αιγός Ιερά, που είναι τόποι λατρείας, αφιερωμένοι ως επί το πλείστον στον Ποσειδώνα, το θεό της θάλασσας. Αυτά τα Ιερά έδωσαν την ονομασία τους στη θάλασσα.

Υπάρχει όμως και άλλη εκδοχή, που σχετίζεται και αυτή με τη λέξη αίγα. Αίγες έλεγαν τα μεγάλα κύματα, οπότε το όνομα Αιγαίο με αυτή την ερμηνεία είναι η «κυματώδης θάλασσα», αυτή δηλαδή που είναι και στην πραγματικότητα.Από αυτή την ίδια ερμηνεία, το ρήμα «επαιγίζω» σημαίνει «τρικυμίζω». Σε πολλά νησιά ακόμη και σήμερα τα άσπρα «φυτίλια» που έχει στην επιφάνειά της η τρικυμισμένη θάλασσα λέγονται «κατσίκια» ή «προβατάκια».Η αίγα, εκτός από την ιερότητα που την περιβάλλει σαν ζώο στα προϊστορικά χρόνια, είναι και ατίθαση, όπως ακριβώς μια φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ακόμη, η κίνηση ενός κοπαδιού αιγών, μοιάζει πολύ με την επιφάνεια μιας θάλασσας που έχει κυματισμό.Όλο και πλησιάζουμε, όπως φαίνεται στην ουσία των πραγμάτων. Ο Σουϊδας στο λεξικό του γράφει: «Αιγαίον πέλαγος το φοβερώτατον» και είναι αλήθεια ότι αυτή η θάλασσα με τα πολλά στενά περάσματά της ανάμεσα στα νησιά είναι μια ορμητική θάλασσα. 

Ηρθε λοιπόν η στιγμή να δούμε από πού παράγεται η λέξη «αίγα»: προέρχεται από το ρήμα «αϊσσω», που σημαίνει: κινούμαι με ορμή, πηδώ, σηκώνομαι όρθιος!Είναι φανερό ότι όλες οι ερμηνείες που δίδονται στο ρήμα αϊσσω ταιριάζουν απολύτως τόσο στα χαρακτηριστικά της αίγας, όσο και στα χαρακτηριστικά του Αιγαίου.Από τον μυθικό Αιγαία μέχρι την Ιερή Αίγα και το πραγματικό ρήμα «αϊσσω» οι αποστάσεις είναι τεράστιες. Είναι σαν να περνάς μέσα σε μα νύχτα την Μειόκαινο, την Πλειόκαινο και την Πλειστόκαινο, ξημερώνοντας στα Αιγός ιερά του Ποσειδώνα, με την Αιγίδα του Δία!Διαδρομές απειράνθου μέσα από θαύματα-θαυμάτων στα νερά της θάλασσας. Το Αιγαίο ταξιδεύει τα νερά του μέσα από μύθους μυστικούς, σιρίτια του ήλιου και κλωστές φωτός, που καταδύονται στα θαλάμια των χταποδιών για να γίνουν ύστερα τοιχογραφίες στην Ξεστή της Σαντορίνης. 


Πηγή:
pronews.gr

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share: