Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ!


Το αιγυπτιακό υπουργείο αρχαιοτήτων, ανακοίνωσε, τα αποτελέσματα μιας μελέτης ισπανικής αρχαιολογικής αποστολής, που ανέλυσαν τον σκελετό μιας γυναίκας που έζησε στην Αίγυπτο πριν από 4.200 χρόνια και αποδείχθηκε ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ‘Σκάι Νιουζ Αράμπια’ πρόκειται για την «αρχαιότερη περίπτωση εμφάνισης κακοήθους όγκου στον αρχαίο αιγυπτιακό πληθυσμό».
Ο σκελετός της αρχαίας γυναίκας ανήκει στην έκτη δυναστεία (2345-2181 π.Χ.), βρέθηκε στο δυτικό τμήμα της πόλης του Ασουάν, περίπου 900 μέτρα νότια του Καΐρου, στο αρχαίο νεκροταφείο.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Αρχαιοτήτων και Κληρονομιάς, Μαμντούχ Ελνταμάτου, δήλωσε ότι η μελέτη διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο “ Jaen”, οι οποίοι εντόπισαν «άγνωστες» στρεβλώσεις στο σκελετικό υπόλειμμα της δομής της γυναίκας και διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκαν από καρκίνο του μαστού.
Πρόσθεσε ότι η σημασία της αποκάλυψης συμβάλλει στη γνώση «περισσότερων αρχαιολογικών και ιστορικών γεγονότων για τις καθημερινές λεπτομέρειες και συνθήκες διαβίωσης στην μακρινή αρχαιότητα».
Ο επικεφαλής της ισπανικής αποστολής Αλεχάντρο Χιμένες δήλωσε ότι η αποστολή άρχισε τις εργασίες της στο νεκροταφείο αυτό από το 2008 και ειδική ομάδα ανθρωπολόγων μελετά τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας και τις τελετουργίες κήδευσης των αρχαίων Αιγυπτίων καθώς και τις συνθήκες διαβίωσης των αρχαίων Αιγυπτίων.

ΠΗΓΗ

Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου