Οι Κινέζοι έφτιαξαν αυτοκινούμενο υγρό μέταλλο όπως του εξολοθρευτή (Βίντεο)

Oi-Kinezoi-eftiaksan-aytokinoymeno-ygro-metallo-opws-toy-eksolothreyth
Μια μοναδική ανακάλυψη πραγματοποίησε Πανεπιστήμιο του Πεκίνο, το οποίο κατάφερε να βάλει σε κίνηση υγρό μέταλλο, τροφοδοτώντας μια σταγόνα από αυτό με ελάχιστες νιφάδες αλουμινίου.

Επίσης, το μέταλλο έχει την ικανότητα να αλλάζει σχήμα προκειμένου να περάσει από κάποιο στενότερο σημείο και να επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα, όταν για κάποιο λόγο διαλυθεί. Σας θυμίζουν κάτι όλες αυτές οι ιδιότητες; Αν θυμάστε καλά την ταινία "Εξολοθρευτής 2", τότε θα έχετε καταλάβει ήδη πως πρόκειται για τις βασικές ιδιότητες του T100, του ρομπότ που κυνηγούσε τον Τζον Κόνορ και τη μητέρα του.

Η είδηση δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό με τίτλο "Ενισχυμένα Υλικά", ενώ κυκλοφόρησε και εντυπωσιακό βίντεο με το επίτευγμα. Όπως διαβάζουμε στην περίληψη των Κινέζων επιστημόνων κατάφεραν να κάνουν το υγρό μέταλλο να κινηθεί μόνο του "τρώγοντας" αλουμίνιο.

Η σφαίρα του υγρού μετάλλου κινείται αυτόνομα για μία ολόκληρη ώρα μέσα σε διάλυμα καυστικής σόδας ή απλώς αλατισμένου νερού. 

1

Επίσης, το υγρό αυτό μέταλλο μπορεί αν τοποθετηθεί σε ένα σημείο να λειτουργήσει ως αυτοτροφοδοτούμενη τρόμπα που βοηθά στην κίνηση υγρού σε δίκτυο σωληνώσεων. Επιπλέον, το υγρό όταν κινείται έχει τη μοναδική ικανότητα να αλλάζει το σχήμα του προκειμένου να περνά από πιο στενά σημεία. Οι εφαρμογές του είναι αμέτρητες, προκειμένου να συμβάλει στην ιατρική σε καρδιακά επεισόδια ή σε κατασκευές για αποσυμφόρηση σε φραγμένα δίκτυα ύδρευσης.

Η πιο τρομακτική όμως δυνατότητα του υγρού αυτού μετάλλου, εκτός φυσικά από το γεγονός ότι κινείται είναι πως δεν... διαλύεται. Οι επιστήμονες εφάρμοσαν ηλεκτροσόκ στο μέταλλο με το οποίο διαλυόταν "σαν σούπα". Όταν το ρεύμα σταματούσε, το μέταλλο επέστρεφε στο αρχικό του σχήμα με χαρακτηριστική άνεση. Όπως έκανε ακριβώς και ο T100 στη δεύτερη ταινία του Εξολοθρευτή.

Δείτε το βίντεο:

Pause
Current Time1:55
/
Duration Time2:01
Loaded: 0%
Progress: 0%
Fullscreen
00:00
Mute


Δείτε τώρα πόσο ανατριχιαστικά παρόμοια συμπεριφέρεται το υγρό μέταλλο στη δολοφονική μηχανή T100 και τις σταγόνες που επανενώνονται για να δημιουργήσουν το ρομπότ από την αρχή:

Με βάση την κατασκευή του εξολοθρευτή, μια από τις πιο κλασικές σκηνές είναι και εκείνη στην οποία ο Σβαρτζενέικερ παγώνει τον αντίπαλό του με υγρό άζωτο και τον σπάει σε κομμάτια με την κλασική ατάκα "Hasta La Vista Baby".

Γενικά μπορεί η πρωτοποριακή ιδέα του υγρού μετάλλου πίσω στη δεκαετία του '80, όταν και γυρίστηκε η ταινία να έμοιαζε εξωπραγματική, σήμερα όμως φαίνεται κάτι το απόλυτα ρεαλιστικό. Άλλωστε στη θρυλική σειρά ταινιών η Ημέρα της Κρίσης, όταν τα μηχανήματα καταλαμβάνουν τον κόσμο προσδιορίζεται σε άλλες ταινίες τον Αύγουστο του 1997 και στις πιο πρόσφατες εκδοχές τους τον Απρίλιο του 2011. Λέτε να μην έχει έρθει τελικά, ακόμη;

Πηγή


Δώστε την υποστήριξη σας στην έρευνα κάνοντας LIKE.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου