Μόλις ανακαλύφθηκαν...και δεν είναι φίδια! [Βίντεο]





Μοιάζουν πολύ με φίδια, έρπουν και αλλάζουν "πουκάμισα". Είναι το νέο είδος σαύρας που ευδοκιμεί στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν είχε ασχοληθεί μαζί τους.
Το "σπίτι τους" είναι στους αμμόλοφους δυτικά του Διεθνούς Αεροδρομίου του Λος Άντζελες. Παρόλο όμως που αυτές οι σαύρες ζουν για χιλιετίες  κάτω από τη μύτη των επιστημόνων, μόλις πρόσφατα εντοπίστηκαν , μελετήθηκαν και ονομάστηκαν σαύρες "Anniella Stebbinsi", από το όνομα του 98χρονου ερπετολόγου Robert C. Stebbins
Οι σαύρες, που έχουν κίτρινη κοιλιά και έρπουν σαν φίδια καθώς δεν έχουν καθόλου πόδια, ανακαλύφθηκαν και αναγνωρίστηκαν από τον Theodore Papenfuss, ερπετολόγο στο Μουσείο  Ζωολογίας Σπονδυλωτών του   Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Berkeley, και τον James Parham του Κρατικού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Fullerton.
Οι επιστήμονες εντόπισαν επίσης τη σαύρα "Anniella Grinnelli" σε ακάλυπτους χώρους στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια και η κοιλιά της έχει μωβ χρώμα
"Αυτά είναι  ζώα που υπήρχαν στην κοιλάδα San Joaquin, για εκατομμύρια χρόνια, και μέχρι σήμερα ήταν εντελώς άγνωστα," δήλωσε ο  Parham .
"Αυτό δείχνει ότι υπάρχει πολλή άγνωστη βιοποικιλότητα στην Καλιφόρνια" πρόσθεσε ο Papenfuss.
Οι σαύρες χωρίς πόδια τρέφονται με έντομα και προνύμφες και  ζουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στο υπέδαφος.
Είναι δύσκολο να τις ξεχωρίσει κανείς από τα φίδια, ωστόσο το βασικό χαρακτηριστικό που τις διαχωρίζει είναι ότι διαθέτουν εξωτερικά αφτιά και κινητά βλέφαρα.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου